Кемал Кълъчдароглу, лидерът на Народнорепубликанската партия - най-голямата опозиционна формация

...
Кемал Кълъчдароглу, лидерът на Народнорепубликанската партия - най-голямата опозиционна формация
Коментари Харесай

Кемал Кълъчдароглу - изборът на опозицията да се пребори с Ердоган

Кемал Кълъчдароглу, водачът на Народнорепубликанската партия - най-голямата опозиционна групировка в Турция, е публично към този момент повдигнат за кандидат-президент от опозиционната 6-партийна коалиция, която ще се бори на изборите на 14 май да постави завършек на ръководството на Реджеп Ердоган, съобщи БНР.

Постигнатото съдружно съглашение планува при победа във вота водачите на останалите 5 партии в обединението да станат вицепрезиденти.

Социологическите допитвания демонстрират, че изборната борба Ердоган-Кълъчдароглу ще е доста оспорвана и не може да се предвижда безапелационен победител.

Това може да се промени, в случай че Кълъчдароглу получи поддръжката на прокюрдската Демократична партия на народите.

" Демократична партия на народите (HDP) може да поддържа главния опозиционен водач Кемал Кълъчдароглу на президентските избори на 14 май след " ясни, открити диалози ", сподели съпредседателят на партията Митхат Санчар в понеделник. " Нашето ясно очакване е преход към мощна народна власт. Ако успеем да реализираме единодушие по фундаментални правила, може да го подкрепим на президентските избори ", сподели Санкар в предаване онлайн по частната телевизия Haberturk.

Очаква се парламентарните и президентски избори в Турция да се проведат на 14 май, само че към момента публично оповестена дата няма.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР