Казанлък. Започва реконструкция на няколко улици в Казанлък. Това съобщиха

...
Казанлък. Започва реконструкция на няколко улици в Казанлък. Това съобщиха
Коментари Харесай

Стара Загора: Започва реконструкция на няколко улици в Казанлък

Казанлък. Започва реорганизация на няколко улици в Казанлък. Това оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък. Първите действия по реконструкцията ще стартират през днешния ден по улиците „ Верия “ и „ Сент Ерблен “, след което работата ще продължи по улиците „ Капитан Петко Войвода “ и „ Кремона “. Общината моли всички поданици в региона навреме да реалокират колите си от пътното платно на посочените места. Реконструкцията включва замяна на съществуващите тротоари и създаване на нови, замяна на уличното осветяване, полагане на нова асфалтова настилка и озеленяване.
Преминаването към работа по плана за възобновяване на квартала стана допустимо след подмяната на остарялата водопроводна мрежа с нова. Изграждането на водопровода в ж.к. “Изток “ е на финала – главните трасета са прекарани, прави се свързване на новоизградения тръбопровод към съществуващия и изключване на старите трасета.
Другата седмица стартира и подготовка на терена, върху който ще бъдат изграждани двете нови междублокови пространства с унищожаване на стоманобетонови основи под гаражите. Строителната площадка за строително-монтажните действия по двете зони за отдих ще бъде открита на 14 август 2017 година
Проектът, обезпечен от Община Казанлък с безплатна финансова помощ на стойност 5 655 048.59 лева с Данък добавена стойност, предопределени напълно за ж.к. “Изток “ от Европейския фонд за районно развиване - в размер на 4 806 791.31 лева и 848 257.28 лева - национално финансиране планува реорганизация и рехабилитация на четири улици, прилежащите им тротоари и осветяване - ул. „ Капитан Петко Войвода “, ул. „ Сент Ерблен “, ул. „ Верия “, ул. „ Кремона “ и възобновяване на две междублокови пространства, с обособени зелени площи и места за отдих, детски и спортни площадки.
От Община Казанлък приканват жителите в ж. к. “Изток “ да проявят самообладание и схващане към идните строителни действия, с цел да обезпечат добра работна атмосфера за компаниите – реализатори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР