Казанлък. За седма поредна година Сдружение Бъдеще за децата“ стартира

...
Казанлък. За седма поредна година Сдружение Бъдеще за децата“ стартира
Коментари Харесай

За поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира благотворителна кампания за деца и семейства в неравностойно положение в Казанлък

Казанлък. За седма поредна година Сдружение „ Бъдеще за децата “ започва коледната си самодейност „ Акция Дядо Коледа “. Това сподели за Радио „ Фокус “ шефът на Сдружението Мария Гинева. Тя уточни, че мотото на акцията е „ Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка ”.

От през днешния ден елхите на „ Акция Дядо Коледа “ са сложени в Информационния център на ул. „ Искра “4, в един от магазините за бяла техника в Казанлък, в една от индустриалните компании в града и в един хотел в Павел баня, където ще останат до 16 декември. На тях са закачени историите на над 180 деца и фамилиите им, и възможен подарък, за който си мечтае всяко дете. Всяка история има номер, който ще помогне подаръкът да стигне до съответното дете. Няма персонални данни, с оглед опазване самоличността на децата и околните им.
Всяка година се усилва броят на участниците в акцията.

„ Ще се радваме и тази Коледа казанлъчани да прегърнат идеята и дружно да успеем да помогнем на повече деца и техните фамилии “, акцентира Мария Гинева.
„ Акция Дядо Коледа ” се осъществя с поддръжката на Община Казанлък.

Екипът на съдружие „ Бъдеще за децата “ приготвя още две начинания в навечерието на Коледните празници – дарителска акция в партньорство с Общината и присъединяване в Коледния базар на Казанлък, където ще се бъдат показани работилниците по план „ Социално включване посредством претовареност “, финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР