Казанлък. Шест кашона с подаръци получиха ползвателите на услугите в

...
Казанлък. Шест кашона с подаръци получиха ползвателите на услугите в
Коментари Харесай

Коледни подаръци от германска неправителствена организация получиха ползвателите на услуги в дневните центрове за деца и младежи с увреждания в Казанлък

Казанлък. Шест кашона с дарове получиха ползвателите на услугите в дневните центрове за деца и младежи с увреждания и жилищата за настаняване от фамилен вид в Казанлък от немската неправителствена организация „ Рауд Тейбъл “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Подаръците бяха донесени от представители на организацията в Дневния център за деца с увреждания „ Работилница за фантазии “. От 19 години немските доброволци пътуват из разнообразни страни в Европа в първата седмица на месец декември и носят пакети с дарове направени от деца в Германия, които са предопределени за деца в други страни. В Казанлък дойде президента на организацията „ Рауд Тейбъл “ - Бьорн Ширма, а измежду доброволците бе и българинът Дашо Венер, който от 20 години живее в Германия.

„ Коледната магия “ за 2019 година носи 173 161 колетa, които се раздават от 293 помощници на немската организация в България, Молдова, Румъния и Украйна. Подаръците са приготвени от децата на Германия за деца в детски градини, учебни заведения, домове за сираци, и младежи с увреждания. „ Просто е прелестно да забележим по какъв начин пакетите идват при децата и по какъв начин демонстрират, че ние сме част от общественост, която стои настрана оттатък културните и районни граници “, споделя Сабине Занг, водач на конвоя и основен изпълнителен шеф. „ В основата на коледния пакет е, че колетите идват от сърцето и те го вършат по-щастливо “, показва още Занг. Подаръците се разнасят с 38 камиона, 6 вагона и 9 други типа транспортни средства.

Конвоят за коледните пратки става вероятен единствено посредством огромната ангажираност на деца, родители, дневни центрове, учебни заведения и всички помощници. Още в края на ноември всички дарове са събрани, опаковани и натоварени за разнос. Каузата датира от 2001 година със основаването на център в детското село на Рудолф-Валтер-Штифтунг. Към днешна дата този център в Тимишоара, Румъния, предлага квалифицирано занаятчийско образование на 130 младежи от фамилии в неравностойно състояние. През декември 2001 година първите дарове потеглят към Румъния, където е положена основата, а от този момент всяка година доброволците придвижват детската наслада в отдалечените обитаеми места на Източна Европа.

Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР