Казанлък. Община Казанлък, Сдружение Бъдеще за децата и Многопрофилна болница

...
Казанлък. Община Казанлък, Сдружение Бъдеще за децата и Многопрофилна болница
Коментари Харесай

В Казанлък се провежда дарителска кампания в подкрепа на АГ- отделението на Многопрофилна болница „Д-р Христо Стамболски“

Казанлък. Община Казанлък, Сдружение „ Бъдеще за децата и Многопрофилна болница „ Д-р Христо Стамболски “ оповестиха на конференция началото на Коледна дарителска акция в поддръжка на АГ- отделението в болничното заведение, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ .

Кампанията е под мотото „ Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно поделение “. Целта ѝ е да бъдат набрани средства за закупуването на второ съвременно родилно легло и гинекологичен стол, както и замяна на бебешките кревати в отделението, за постелъчно долни дрехи и други консумативи за потребностите на новородените и майките. „ Те би трябвало да дадат улеснение на родилката, сигурност и съответни условия в най-критичния и значим миг от появяването на новия живот. Желанието ни е посредством проявената съпричастност мястото, където се раждат децата на Казанлък и околните обитаеми места, да стане съзнателен избор и желано от младите родители “, акцентира по време на представянето на акцията заместник-кметът Лилия Цонкова.

Организаторите на „ Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно поделение “ приканват всички искащи да се включат в самодейността посредством разработване на коледни играчки, сувенири или декорация за елха, да ги изпратят или занесат персонално в Сдружение „ Бъдеще за децата “. Предметните дарения ще бъдат препоръчани за покупка в границите на особено проведен благотворителния коледен базар в центъра на града.
Желаещите детски градини и учебни заведения могат да вземат участие и с благотворително събитие, проведено от тях, като концерт, зрелище, галерия и други, и с набраните средства да създадат финансово подаяние на банкова сметка: Банка ДСК, IBAN BG82STSA93000013794439, BIC STSABGSF, Сдружение с нестопанска цел „ Бъдеще за децата “, съображение: за родилно поделение.

Разпратени са писма до кметовете на прилежащите четири общини – Павел баня, Мъглиж, Николаево и Гурково, чиито поданици също употребяват услугите на болничното заведение в Казанлък, да се включат в благотворителната коледна акция.

Екипът на родилното поделение на МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “ се грижи за родилките и бебенцата на 5 общини: Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Николаево и Гурково. През 2018 година в отделението са се родили общо 428 деца.

Заместник-кметът Лилия Цонкова уточни, че през годините Община Казанлък и управлението на болничното заведение интензивно са търсили благоприятни условия за възстановяване на материалната база на лечебното заведение. В интервала 2014 година - 2015 година Община Казанлък осъществя два огромни плана за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и реорганизация, възобновяване и съоръжение на част от отделенията в МБАЛ, в това число на родилна зала в поделение по акушерство и гинекология.

„ По-добрите условия за работа в отделението основават предпоставки за привличане на повече млади лекари, неонатолози и акушерки, които да работят. От страна на Общината годишна процедура стана и финансирането на лекари – специализанти, които са избрали да упражняват хуманната си специалност в локалната болница. Двама от тях работят в АГО “, акцентира шефът на болничното заведение доктор Кети Маналова.

Тя добави, че до началото на месец ноември 2019 година АГО не е разполагало със модерни родилни кревати, в края на месеца лечебното заведение е закупило едно със средства от личния си бюджет, което не е задоволително, с цел да действа отделението с цялостния си потенциал.

През 2014 година Община Казанлък, МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “ и Сдружение „ Бъдеще за децата “ сътвориха координационен механизъм целящ предварителна защита на занемаряване на новородени. „ Дейностите са ориентирани към повишение на родителския потенциал и превъзмогване на компликациите на фамилиите в грижата за децата “, сподели шефът на Сдружението Мария Гинева. Организацията е инициирала дарителски акции, посредством които е оборудвана стая за консултиране и изписване на новородени и са обезпечавани консумативи за активността на Родилно поделение.

Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР