Като гледаме как съвременните знаменитости наричат ​​децата си, изглежда, че

...
Като гледаме как съвременните знаменитости наричат ​​децата си, изглежда, че
Коментари Харесай

10+ имена на бебета, които са забранени по целия свят

Като гледаме по какъв начин актуалните звезди назовават ​​децата си, наподобява, че няма какво да ни изненада. Това е единствено името на бебето Илон Мъск и певицата Граймс, X Æ A-12, или дъщерята на Гуинет Полтроу, която е кръстена на ябълката – Apple. В някои страни обаче се счита, че би трябвало да има избрани ограничавания за имената на новородените и не би трябвало да се предизвикват всички креативен хрумвания на родителите.

Ние разбрахме по какъв начин нашите редактори не биха могли да назоват имената на децата си, в случай че ненадейно се реалокират да живеят в друга страна.

Нутела и ягода – Франция

Френското семейство кръсти щерка си Nutella (Нутела). Може би родителите са мечтали детето им да стане толкоз известно в целия свят в бъдеще. Но се случи по друг метод. В учебно заведение момичето беше дразнено от връстниците си, заради което детето беше насила да промени името си на Ела. Историята беше необятно обсъждана във френското общество и вследствие на това държавното управление на страната публично забрани името Нутела.

Друга френска двойка желала да назова щерка си с името Fraise (от френски „ ягода “), само че получиха отвод. Причината за това беше игра на думи: има много груба фраза с сходен тон. В резултат на това бебето беше кръстено Fraisine.

Терминатор – Мексико

Кой би си помислил, само че дълго време в Мексико това име беше много публикувано. По някое време имаше прекалено много деца, кръстени на героя от кино лентата, изигран от Арнолд Шварценегер. Затова локалните управляващи взеха решение да забранят името Терминатор.

Икеа – Швеция

Кой от нас не обича тази верига от шведски магазини за мебели? Шведските управляващи вземат решение през 1982 година да издават закон, съгласно който родителите не могат да дават на децата си имена, които „ могат да причинят дискомфорт “.

Camilla от Исландия

В Исландия има специфична комисия, която дефинира и контролира ясни правила за именуване на новородени. Така да вземем за пример, неразрешено е да наричете щерка си Камила – Camilla, защото в локалната писменост няма писмен знак “с ”. Но да се даде същото име, само че с буквата “k ” първоначално (Kamilla) – не е проблем.

Дядо Коледа – Охайо (САЩ)

Робърт Уилям Хендли, който живее в Охайо, явно обича новогодишните празници, защото искаше да се преименува на Санта Робърт Клаус. Местните управляващи обаче са забранили потреблението на такова име. Мъжът не беше удовлетворен от това решение и той заведе дело за преразглеждане на случая. В последна сметка той получи позволение да промени името си.

Мента и Камък – Германия

В Германия желаеха да дадат на детето името Pfefferminze (от немски – „ мента “). Но настояването беше отхвърлено с претекста, че „ може да провокира насмешки “. Пореден отвод получи името Stone (от британски „ камък “) – заради обстоятелството, че „ детето не може да се разпознава с него, тъй като е обект, а не име “.

Петък и Blu – Италия

Такъв хубав и обичан ден от седмицата като петък е неразрешено в Италия да се употребява като име. Италианският съд постанови, че Venerdi (от италиански значи “петък ”) попада в категорията “смешно или срамно ”, заради което не е възможно да се употребява.

Също през 2018 година в Милано локалните управляващи отхвърлиха на двойка, която искаше да кръсти щерка си Blu (от италиански „ синя “). Решението е последвано от президентски декрет от 2000 година, който гласи, че „ името, обещано на дете, би трябвало да подхожда на пола му “, а Blu не може да се смята за женско.

Тази възбрана обаче не се ползва в цяла Италия. Например през 2020 година „ танцуващият милионер “ Джанлука Вака и обичаната му Шарън Фонсека дадоха на новородената си щерка името Blu Jerusalema. Двойката живее в Болоня, където наподобява, че името Blu не се смята за недопустимо за дете.

Плуто – Дания

В Дания родителите могат да изберат име на дете от формалния държавен лист, който има към 7000 утвърдени имена. Тези, които желаят да дадат име, което не е в листата, би трябвало да получат публично позволение за него. Например описът със неразрешени имена включва Плуто (Pluto) и Маймуна (Monkey).

@ – Китай

Една китайска двойка искаше да кръсти детето си @. Работата е там, че знакът “doggy ” звучи като “ay-ta ”, а на китайски е сходен по наречие на фразата, която значи “да го обичаш ”. Идеята обаче не беше сполучлива: в Китай е неразрешено да се употребяват имена като знаци.

Принцеса – Нова Зеландия

В Нова Зеландия беше неразрешено да се назовават ​​децата принцеса. Страната отхвърли това име заради обстоятелството, че е публично заглавие. Списъкът със неразрешени имена включва и трофеи като принц, крал, кралица, херцог, майор, свещеник, светец, сър, дама, констебъл и барон.

Представете си, че ние с вас живеем във фантастична галактика, където всички имена, с които сме привикнали, са извънземни, само че странни и ексцентрични, в противен случай, са известни. Как би се казвал на оня свят и за какво е по този начин?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР