Новото нормално: Ето кои храни съдържат буболечки и насекоми! Доскоро

...
Новото нормално: Ето кои храни съдържат буболечки и насекоми! Доскоро
Коментари Харесай

Новото нормално: Ето кои храни съдържат буболечки и насекоми!

Новото обикновено: Ето кои храни съдържат буболечки и инсекти! Доскоро гонехме насекомите със спрейове и токсини, към този момент ги слагаме в менюто си и ги ядем даже и без да разберем. И до момента в който преди няколко години новината, че ще ядем дребни твари беше анатемосвана като подправена информация и онспирация, то към този момент намерено се приказва за това, че ядем и то не толкоз рядко.

Според специалисти тъкмо насекомите за супер храната на бъдещето. Причината е в това, че те са лесни за развъждане, пестят запаси и съгласно изказванията им са извънредно богати на хранителни субстанции.

Повече от 2100 типа инсекти са годни от консумацияИнтересно е, че до момента в който наличието на протеин в месото от наедрял рогат добитък, свине или пилета е малко над 20%, при насекомите то е над 85 на 100, споделят биотехнолозите.

Новото обикновено: Ето кои храни съдържат буболечки и инсекти!

11.05.24 21:08  Снимка: БГНЕС

Първан Симеонов: „ България си отива пред очите ни, затъваме, хора! “

11.05.24 20:44

Кеворк Кеворкян: МАЙОНЕЗА… ИНТЕРВЮ С НАЧАЛНИК НА ОТБРАНАТА

11.05.24 20:26

Съединени американски щати натиска България да подари реакторите на АЕЦ „ Белене “ за 1.2 милиарда лв. на Украйна?

11.05.24 20:07  Снимка: Столична община

Правят паркинг за коли на пияни и дрогирани до огромна ромска махала в София

11.05.24 19:28

Ако в състава на някоя храна видите кармин, кохинил или карминова киселина, вероятността тя да съдържа инсекти е огромна. Сред позволените за консумация са брашнен бръмбар, прелетен скакалец, домакински щурец.

Тези източници на по този начин модерния протеин, към който оставаме скептични бързо навлиза в менюто в някои европейките страни. Това са насекомите. В началото на предходната година Европейската комисия позволи потреблението на някои от тях в храните. И въпреки да звучи необичайно за доста хора, учени считат, че това е здравословно и оказва помощ за опазването на климата.

Така, че какъв брой ли още „ подправени вести “ и „ конспирации “ ще се окажат правилни, е въпрос на недалечното бъдеще.

Източник: Нова телевизия

Още вести четете в: Живот, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР