Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото

...
Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото
Коментари Харесай

Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла

Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, тъй като в къщата имало плъхове

Преди 6 години едно убийството потресе армията. Бивш рейнджър, експерт по ръкопашен пердах, умъртви колежка, като й счупи врата и се опита да избяга и прикрие зверството. Военни настояват, че стресът от тежки задачи зад граница са развалили душeвността му, само че съдът го призна за вменяем, написа.

На 30 ноември 2018 година  Десислава Стоянова - военнослужеща от 61-ва Механизирана стрямска бригада, не се явява в поделението, в което служи. Няма новина от нея и през идващите дни и Военна прокуратура образува досъдебно произвеждане за отклонение от военна работа. Започва издирването на 40-годишната жена. Колегите и командирите ѝ  проверяват жилището ѝ Карлово. Всички електроуреди са включени, лампите светят, само че от Десислава няма и диря. На 5 декември тя е оповестена за общонационално търсене. Никой не може и да допусна, че тялото ѝ е заковано в ракла на диван в края на град Сопот.

Полицията, която прави оглед на място в дома й, открива, че дамата е имала чести контакти с някогашния командос Светослав Каменов. Той обаче също е неоткриваем. Неговото търсене дава резултат – мъжът се укрива в региона на врачанското село Зверино. Там живее някогашната му жена, чийто брат е служител на реда. Именно на него Каменов оповестява, че е умъртвил Десислава Стоянова. Светослав е задържан и признава пред проверяващите стореното, само че даже видели доста зверства служители на реда не са подготвени за гледката, която им се открива. Жената е открита в Сопот и извадена от раклата със строшен врат и с голям брой пострадвания по лицето. Дълго криминалистите не могат да открият претекста за зверството, тъй като Светослав и Деси не са били любовници, а единствено другари.

Двамата се познавали от 2001 година, когато служили дружно във военно отделение в Карлово. По-късно Каменов отишъл да работи в различен град като боен инструктор. След няколко години той напуснал армията и се върнал в Сопот, където е къщата му.

През съдбовната 2018 година Десислава и Светослав се свързали в обществените мрежи и възобновили контактите си. Командосът помагал на Стоянова, която учела задочно в сержантски лицей. Жената разчитала за всичко на някогашния рейнджър и когато автомобилът ѝ „ Фиат “ се развалил, му го дала да го поправи. Оказало се обаче, че казусът е в мотора и ремонтът щял да коства по-скъпо от самото возило. Затова Светослав го предал за остаряло желязо, само че не посмял да заяви на Деси. След време в съда той ще изясни, че желал да ѝ купи нова кола и да я изненада. Седмица по-късно командосът се свързал със Стоянова и ѝ декларирал, че автомобилът „ Фиат “ е ремонтиран и ще може да си го вземе от вкъщи му в Сопот. Когато двамата се срещнали обаче, признал какво е направил. Възникнал голям скандал. Напрежението ескалирало до такава степен, че командосът към този момент не направлявал дейностите си и нанесъл удар право в лицето на Десислава.  След като я зашеметил, почнал да я души с ръце и да я притиска в региона на гръдния панер. Бившият командос решил да скрие тялото в раклата на ъгловия диван в стаята. Напъхал го вътре, след което затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, с цел да не може да се отвори. 

Когато е изправен пред съда, Каменов признава пред магистратите за зверството, като в същото време показва голямо страдание.

„ Аз съм причинителят на този безчовечен акт. Не желаех да я умъртвявам, не желаех да се случи по този начин. Тук се ширят версии, че аз съм умъртвил Десислава Стоянова за кола, която коства 300 лева Това не е по този начин. И за 3 милиарда лева не би трябвало да се убива човек “, декларира той в правосъдната зала.

Командосът изяснява, че наврял натрупа на Десислава в раклата на дивана си не с цел да го укрива, а с цел да резервира тялото, защото в къщата му имало плъхове. По думите му, абсурдът и убийството зародили не поради автомобила, а поради това, че Десислава му споделила, че доста се ядосва на строгото му и неприятно отношение и споделила, че ще му удари пестник. Това предизвикало експанзията на Каменов и той почнал да я души. Твърдял пред магистратите, че не се обадил незабавно на телефон 112, с цел да не стане по-лошо.

„ Бях мощно обиден и желаех да си събера мислите. Преподавал съм профилиран ръкопашен пердах. Ако ми бяха изпратили двама 20-годишни служители на реда, които не знаят даже по какъв начин да си сложат униформите, несъмнено щях да ги вържа и да им взема оръжието. Това щеше да афектира мощно обществото. Затова взех решение да се махна. Веднага откакто се успокоих, се предадох на полицията и в този момент съм тук. Смятам, че обстановката се разви по най-хубавия метод за всички “, декларира Каменов пред съда.

Според психиатричната експертиза, по време на военните задачи в чужбина командосът преживявал стрес, само че не се отказал да пътува в чужбина. Заключението на движимостите лица е, че той не страда от посттравматично стресово разстройство стрес, другояче нямаше да продължи с военната си кариера. Каменов обаче твърди, че специалистите нямат разбиране от военна логика на психиката и считат, че командосите са на отмора, а не на война. Той се извини за стореното на околните на Десислава, на армията и на цялото общество, като акцентира, че не го е направил съзнателно, а е било нелепа случайност. Съдът го прати за 16 година зад решетките при в началото непоколебим режим. Бившият командос би трябвало да заплати и 120 хиляди лв. кръвнина на майката на Стоянова - Йонка Нитова. 

Подавал подправени сигнали за бомби
Ранен е по време на задача в Ирак
Светослав Каменов е взел участие в три задгранични задачи като рейнджър. В Ирак той е един от потърпевшите на 27 декември 2003 година, когато терористи нападнаха с камион-бомба базата на български войски в Кербала. Бившият боен е бил и в Афганистан. След завръщането си е обучавал рейнджъри, които се подготвяли за специфични задачи в чужбина.  42-годишният мъж бил осъждан неведнъж - през 2010 година за ръководство на автомобил в нетрезво положение и за злополука със обилни имуществени вреди. Три години по-късно още веднъж има конфликт със закона – отклонение от военна работа и  подаване на подправен сигнал за съществуване на взривни устройства в клонове на банки в Карлово  и Сопот. През 2014 година Районният съд в Мездра го признава за отговорен за неплащане на 2-месечни вноски по прехрана на детето му. За последното му нарушение не му било наложено наказване, защото Каменов е съумял да заплати насъбраната сума.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР