Стилияна Николова поведе във временното класиране за многобоя след поток

...
Стилияна Николова поведе във временното класиране за многобоя след поток
Коментари Харесай

Стилияна Николова поведе във временното класиране за многобоя на европейското по художествена гимнастика, Боряна Калейн заема пета позиция

Стилияна Николова поведе във краткотрайното класиране за многобоя след поток А на европейското състезание по художествена гимнастика в Будапеща, а Боряна Калейн заема пета позиция.

Боряна Калейн и Стилияна Николова дадоха старт на българското присъединяване през днешния ден. Труден старт и за двете грации в Будапещенската спортна сцена „ Ласло Пап “ със съчетанията с топка. Във втората ротация видяхме извънредно постоянна игра и от двете с обръч.
Възпитаничката на Валентина Иванова натрупа актив от 69.450 (35.950 на обръч и 33.500 на топка) и поведе в класирането за многобоя. Стилияна е с втори по мощ резултат на обръч и трети на топка все още.
Другата ни представителка Боряна Калейн събра общ общ брой от 66.600 (36.550 на обръч и 30.050 на топка) и е на краткотрайното пето място в многобоя. Възпитаничката на Марияна Памукова е с най-голям резултат на обръч след първия поток.



На краткотрайната втора позиция е представителката на Украйна - Таисия Онофричук с 68.050. Топ 3 се добавя от Фани Пигнички от Унгария с 67.000.

Припомняме, че за финала в самостоятелния многобой, който ще се организира в събота, се класират най-хубавите 24 гимнастички, като се сумират най-хубавите три резултата от квалификацията. Утре със комбиниране с бухалки ще забележим Боряна, а с лента - Стилияна. Дебют на европейско състезание във възраст " дами " ще направи Елвира Краснобаева със съчетания с бухалки и лента.

В отборната конкуренция при дамите, България поведе с актив от 136.050 точки. Втори е отборът на Германия с 134.850, а на краткотрайно трето място се намира Унгария с 131.050.

За установяване на отборния първенец се зачитат всички 8 резултата от квалификациите плюс 2 резултата на ансамбъла.
Съдия за България на това съревнование в самостоятелната конкуренция, е Филипа Филипова, която през днешния ден е в панела за осъществяване на топка.
Предстоят съчетанията от поток B, C и D, след което ще се знае краткотрайното класиране в многобоя и финалистите на обръч и топка.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР