Мюсюлманите честват днес Курбан Байрам. Пожелания заваляха от българските политици

...
Мюсюлманите честват днес Курбан Байрам. Пожелания заваляха от българските политици
Коментари Харесай

Какво пожелаха българските политици за Курбан Байрам

Мюсюлманите празнуват през днешния ден Курбан Байрам.

Пожелания заваляха от българските политици още в ранните часове на деня. 

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общественост в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си президентът акцентира, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват моралните устои на нацията ни.

Румен Радев отбелязва още, че религиозната приемливост, почитание и съгласие са обичайни за нашето общество и празникът Курбан Байрам основава мостове сред хората, които способстват за взаимното схващане и за нравственото израстване на нашия народ.

Председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски поздрави мюсюлманите по случай Курбан Байрам.

" Скъпи братя и сестри мюсюлмани! Честитя ви този огромен празник и ви искам здраве, берекет и разцвет във всички инициативи. В тези дни, които символизират помиряването и опрощението, искам мир и съгласие на всички вас и вашите фамилии ", написа той.

" Изразявам своята откровена признателност за това, че дружно успяхме да реализираме доста положителни резултати на одеве отминалите избори и имам вяра, че дружно ще успеем да работим за постигането на по-добър и по-сигурен живот за хората в България ", добави Пеевски.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР