Руската прокуратура изпрати делото на американския журналист Еван Гершкович в

...
Руската прокуратура изпрати делото на американския журналист Еван Гершкович в
Коментари Харесай

Американският репортер Евън Гершкович ще бъде съден в Русия по обвинения в шпионаж

Руската прокуратура изпрати делото на американския публицист Еван Гершкович в съда в четвъртък, проправяйки пътя той да бъде съден по обвинявания в шпионаж, отхвърлени от неговия шеф и Белия дом.

Репортерът на Wall Street Journal беше задържан през март 2023 година по време на репортажно пътешестване до уралския град Екатеринбург и от този момент е държан в прословутия московски затвор Лефортово.

В изказване от четвъртък основният прокурор на Русия го упрекна в работа за Централно разузнавателно управление на САЩ и събиране на секретна информация за производителя на танкове Уралвагонзавод в региона на Свердловск, където той беше задържан.

Той сподели, че е изпратил наказателно дело против него в Свердловския областен съд в Екатеринбург „ за разглеждане всъщност “, без да споделя по кое време процесът щеше да се организира.

Москва преди този момент не беше предоставила никакви обществени детайлности за делото си против Гершкович, като сподели единствено, че той е бил „ заловен на мястото на престъплението “.

Гершкович стана първият западе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР