Древните цивилизации не са били технологично напреднали (според историците), но

...
Древните цивилизации не са били технологично напреднали (според историците), но
Коментари Харесай

Древните цивилизации не са били технологично напреднали (според историците), но ето доказателствата (ВИДЕО)

Древните цивилизации не са били софтуерно напреднали (според историците), само че ето доказателствата. Нека бъдем почтени: нашата просвета е доста новаторска, когато става въпрос за намиране на нови способи да поддържаме връзка посредством нашите структури. С всеки минал ден като че ли се появява нов жанр и отмира някой стар.

Въпреки това, колкото и да се опитваме, има избрани структури, които безусловно не можем да разберем. Такъв е казусът с откритията, които ще разгледаме. Удивителните структури и реликви, които датират от допотопните столетия, са главно това, за което приказваме.

С две думи, здания и процеси, които не можем да си представим, че са правени толкоз от дълго време. Разбира се, някои от тези неща може и да бъдат направени през днешния ден, в случай че посветим нашите най-хубави служащи в работата. Но въпросът остава по какъв начин античните цивилизации са създали тези неща?

Тези структури са издигнати благодарение на техника, известна безусловно като „ Невъзможно антично инженерство “. Името е ясно – това е действителна неспособност.

Има доста доказателства за антична напреднала технология за рязане, открита в Египет и освен. Засега можем единствено да спекулираме и да спорим. Но, за жалост, решенията най-сетне ще се появят пред очите ни някой ден. И кой знае, може би решението е доста по-лесно, в сравнение с си мислим. Може би отговорът е просто да погледнем към небето и да се усмихнем. Нека да забележим тези невероятни неща:

6. Чапада Диамантина

Чапада Диамантина или „ Диамантеното плато “ е район на щата Баия, в североизточната част на Бразилия. Тази планинска верига е известна като „ Serra do Espinhaço “ в щата Минас Жерайс, южно от Баия.

Тук има големи каньони с реки от кафеникави води и няколко водопада. Пътеките в миналото са били употребявани от миньори в търсене на диаманти. Има доста пещери, където могат да бъдат открити праисторически скални рисунки и други доказателства за ранно човешко обитаване. Поради тази причина Иракуара получава прозвището „ Градът на пещерите “.

Но любопитнито тук е една канара, която е отрязана в древността по много забавен метод. Като че ли някаква супер съвременна машина е рязала тук.

5. Скалните релефи в Дадзу – античните цивилизации не са били софтуерно напреднали?

Скалните   рисунки на Дадзу  са поредност от китайски религиозни статуи и дърворезби и обект на международното наследство на ЮНЕСКО. Релефите датират от 7-ми век сл. н. е., изобразяващи и повлияни от будистки, конфуциански и даоистки вярвания.  

Някои са в изсечени в скалните пещерни светилища, в нормалния китайски будистки жанр. Но множеството са скални релефи, издълбани в откритите скали. Вписани са като обект на международното културно наследство през 1999 година. Скалните релефи в Дадзу се състоят от 75 предпазени обекта, съдържащи към 50 000 скулптури, с над 100 000 китайски йероглифа, образуващи надписи и епиграфи. Вижте повече за Пещерите Дадзу !

4. Скалните църкви в Лалибела

11-те средновековни монолитни пещерни църкви са ситуирани в планински регион в сърцето на Етиопия покрай обичайно село с жилища с кръгла форма. Лалибела е високо място на етиопското християнство, употребявано и до през днешния ден като място за поклонение и лоялност.

Строежът им се приписва на цар Лалибела, който построил през 12-ти век „ Нов Йерусалим “, откакто мюсюлманските завоевания спрели християнските поклонения в Светите земи. Лалибела процъфтява след упадъка на империята Аксум.

Църквите не са издигнати по обичайния метод, а по-скоро са изсечени в канара от монолитни блокове. Тези блокове били в допълнение издълбани, оформяйки порти, прозорци , колони, разнообразни подове, покриви и така нататък Тази голяма работа била в допълнение приключена с обширна система от дренажни канавки, изкопи и церемониални проходи, някои с отвори към монашески пещери и катакомби.

3. Баалбек – античните цивилизации не са били софтуерно напреднали?

Как руините на Баалбек в Ливан се считат за място на боговете? Кацнал на висока могила с аспект към буйната котловина Бекаа в Ливан, се намира Баалбек, град, напоен с история и дом на руините на един от най-големите римски религиозни обекти. Останалите му колонади са се трансформирали в национална емблема.

Но 300-годишното римско ръководство на Баалбек засенчва неговите 10 000 години непрестанно обитаване. Праисторическия му генезис и ролята му на извор на двата съществени водни източника в долината – епицентър на живот и изобилие. 

Римляните го познават с гръцкото му име Хелиополис, което значи “град на слънцето ”. Камъните за храма на Юпитер са изключително забележителни заради изключителния си размер. За подиума на храмовете били изсечени камъни с дължина до 20 метра и височина до четири метра, тежащи към 1000 тона всеки.

Тези съществени камъни, изключително тези на Трилитона, са една от огромните мистерии на античния свят. Не е известно по какъв начин тези тежки блокове – повече от 10 пъти тежестта на обособените блокове, които съставляват Голямата пирамида в Гиза – са били повдигнати на място. Наклонът нагоре на могилата изключва колички, лостове и макари.

2. Витрифицираните каменни остатъци от Инките

Витрифицираните камъни са просто камъни, които са били разтопени до точка, в която образуват стъкло или глазура. В археологическите кръгове има доста диспути по отношение на изследваните антични образци по две аргументи. Първо, малко случаи са известни, че са тествани и даже да са, има доста въпроси по отношение на това по какъв начин са направени.

Стъклените скали се образуват естествено при условия на висока температура и налягане, открити във и към вулканите. Стъклото или глазурата обичайно се основават благодарение на пещ. Керамичните глазури се основават посредством залепване на избрани тънко натрошени камъни, от време на време с тинктури, върху изпечени тенджери и чинии. След това всичко се изпича до температури, нормално надвишаващи 1000 градуса по Целзий.

Любопитното с античните остъклени мостри е, че те се намират върху толкоз огромни предмети, че не могат да бъдат сложени в пещ.  Самият развой на витрификация е много тайнствен. Екип от химици подлага скални проби от 11 замъци на непоколебим химичен разбор. Те заключават, че температурите, нужни за производството на витрификация, са до 1100°C. Простото изгаряне на стените с дърво, преплетено с камък, не може да реализира такива температури. Последните опити в тази тенденция на процедура нямаха никакъв триумф.

Има няколко доказани случая на необикновени витрифицирани остатъци от целия свят. Грубите каменни стени наподобява са били подложени на действието на топлината. В нито една от тези структури обаче не е открит хоросан. Въпреки това скалите наподобяват слети дружно.

1. Саксайуаман – градът на инките в Перу

Саксайуаман е крепост в северните околности на град Куско , Перу – историческата столица на империята на инките. Мястото е на надморска височина от 3 701 метра. Някои от камъните тежат по 300 – 400 тона и са били пренесени от разстояние над 30 километра, след което били повдигнати и подредени един върху различен с изключителна точност и акуратност.

Твърди се, че комплексът е издигнат от инките през 15-ти век. На мястото са издигнати сухи каменни стени, построени от големи камъни, като служащите деликатно изрязвали камъните, с цел да ги прилепнат компактно един към различен без хоросан.

Испанският летописец Педро Сиеса де Леон написа през 1553 година:

Скалата е изкопана за основата, която е готова с такава издръжливост, че ще издържи колкото издържи светът. Според моята оценка структурата имаше дължина 330 крачкии широчина 200. Стените й бяха толкоз здрави, че нямаше артилерия, която да ги пробие.

Главният вход беше нещо, почтено за съзерцаване, с цел да се види какъв брой добре е издигнат и по какъв начин стените са подредени по този начин, че едната командва другата. И в тези стени имаше камъни, толкоз огромни и могъщи, че умориха преценката да си показва по какъв начин биха могли да бъдат пренесени и сложени и кой би могъл да има задоволително мощ да ги оформи, като виждах, че измежду тези хора има толкоз малко принадлежности.

Някои от тези камъни са необятни съвсем 4 метра и дълги повече от 6 метра, а други са по-дебели от бик. Всички камъни са положени и съединени с такава тактичност, че риал не може да бъде подложен сред два от тях.

Вижте още от загадките на античните цивилизации във видеото:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР