Мистериите на чудовищните фигурки Номоли. Легендата разказва, че хората от

...
Мистериите на чудовищните фигурки Номоли. Легендата разказва, че хората от
Коментари Харесай

Мистериите на чудовищните фигурки Номоли

Мистериите на чудовищните фигурки Номоли. Легендата споделя, че хората от Сиера Леоне в Африка първи разкрили стотици невероятни каменни фигури, до момента в който обработвали земята си или търсели диаманти . Открити подземен или в пещери, те са станали известни като фигури Номоли.

Номоли са мистериозни каменни фигурки на най-малко 2500 години. Някои учени ги правят оценка на почти 15 000 година прочие н. е. и даже на 17 000 година прочие н. е. Те наподобява потвърждават съществуването на напреднала антична цивилизация в Западна Африка.

Хората от Африка също имат мемоари за колосите, които в миналото са живели на Земята. Африканските митове разказват тези могъщи същества като смели и мощни мъже с блестящи очи, а гласовете им се чували от един град в различен. Вълнуващо изобретение беше направено, когато бяха открити дребни железни топки навътре в фигурките Номоли.

Какво споделя легендата – мистериите на чудовищните фигурки Номоли?

Една легенда споделя, че:

„ Те се скитаха гладко до места, където никой човек в никакъв случай не е бил. Човек не можеше да ги огледа в лицето, тъй като очите им бяха толкоз ярки, че го боляха очите да ги гледа. Беше като да гледаш слънцето. ”

Друга легенда споделя за божествени създания, неразрешени от небесната империя и изпратени на Земята, което ни води до показване на „ падналите ангели “, упоменати от разнообразни култури.

Тази цивилизация била способна да разтапя металите на доста високи температури. Освен това имала употребява верните принадлежности за моделиране на напълно сферични обекти като тези, открити във фигурите.

Какво съставляват фигурките Номоли?

Анализ на Музея по естествена история във Виена, Австрия, разкри, че откритите железни топки в самите фигурки са направени от хром и стомана. Най-ранното известно произвеждане на стомана е парче желязо, открито в Анадола ( Каман-Калехойук ) и е на към 4000 години. Как се стигна до там? И доста по-важно – от кое място идва металът?

Изводът, че металните сфери са направени както от хром, по този начин и от стомана, е много необичайно изобретение. Ако датирането на фигурките от 17 000 година прочие н. е. трябваше да бъде тъкмо, по какъв начин би било допустимо основателите на Номоли да са употребявали и обработвали стоманата толкоз обратно във времето?

Част от мистериозните фигурки Номоли били открити на дълбочина от 50 метра. Изобразяват най-вече разнообразни човешки раси от по този начин наречените кавказки до негроидни или техните глави. И въпреки всичко от време на време наподобяват на получовешки или полуживотински „ чудовища “ и животни като маймуни, леопарди и слонове.

Някои фигурки изобразяват гущери с човешки глави. Или човешки фигури с глави, непропорционални на останалата част от тялото, нормално се демонстрират в клекнали или коленичили позиции. Едно от най-често срещаните изображения, показани от Номоли, е плашещо изглеждащ възрастен с дете.

Повечето фигури Номоли са направени от стеатит (сапунен камък) или разнообразни типове и цветове стеатит, от тъмнозелено до ярко жълто-кафяво и съвсем бяло.

Камъкът съдържа висок % желязо, налично в разнообразни елементи на остров Шербро в Атлантическия океан. Той е ситуиран в област Бонте край южната провинция на Сиера Леоне, Западна Африка.

Мистериите на чудовищните фигурки Номоли

Менде са една от двете най-големи етнически групи в Сиера   Леоне . Техните съседи, представителите от темне, съставляват най-голямата етническа група с 35,5% от общото население, което е малко повече от менде (31,2%).

Хората от Менде поставяли тези дребни фугирки покрай домовете си и в полетата с посеви. Те правели това като форма на отбрана, вярвайки, че фигурките Номоли ще им обезпечат положително здраве и добра годишна продукция. Те също се допитвали до тях като до оракули.

Освен това си коства да се спомене, че в нито една от легендите не се споделя, че територията – в този момент населявана от Менде – е била населявана преди този момент. Това повдига някои сериозни въпроси: имало ли е по-ранни поданици?

Кои са били те? И какво в станало с тях? Някои учени настояват, че тези по-ранни поданици са основателите на мистериозните фигурки Номоли, издълбани от сапунен камък и открити в региона.

Тези, които са изваяли фигурките Номоли, евентуално в миналото са заемали огромна част от днешната територия на Менде. Но съгласно античните източници те са били изтласкани към брега.

Твърдейки, че фигурите Номоли са претендирали високи температури на размразяване за тяхното основаване или че са съдържали стомана, обработвана в перфектно сферични топки, тези теории даже допускат, че те са били конструирани от много напреднала предходна цивилизация или даже от древни извънземни. 

Вижте още:

  • Разкодиран античен текст дава изясненост за напреднала антична цивилизация, присъстваща във всички краища на света
  • Загадъчните руини на град на колоси в планина в Перу
  • Още доста пирамиди се крият в пясъка – за какво не са разкопани?

Следвайки тази линия на спекулации, те настояват, че откритието повдига въпросителни за произхода и желанията зад основаването на фигурките Номоли. Включително тяхната времева линия и значение за техните основатели.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР