Калин Стоянов ще бъде вътрешният министър до ротацията. Това заяви

...
Калин Стоянов ще бъде вътрешният министър до ротацията. Това заяви
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Калин Стоянов ще бъде вътрешният министър до ротацията

Калин Стоянов ще бъде вътрешният министър до ротацията. Това съобщи в Българска национална телевизия " Денят стартира " ген. Атанас Атанасов - съпредседател на ПГ на ПП-ДБ. Премиерът Николай Денков настоя за оставката на Стоянов в средата на ноември, поради погрома в центъра на София след митинга против БФС. Лидерите на другите обединения от некоалицията обаче поддържаха дейностите на вътрешното министерство и в последна сметка ръководещите не стигаха до единна позиция за нуждата от оставка на вътрешния министър.

За концепцията за оставката на министър Калин Стоянв няма поддръжка. През последните седмици Министерство на вътрешните работи е флагман в покриване критериите за Шенген и това би трябвало да бъде регистрирано. Грешките при защитата на този митинг, ще станат известни при работата на Комисията, която аз оглавявам. До ротацията това ще е вътрешният министър. След това Мария Габриел и Николай Денков ще решат, сподели ген. Атанас Атанасов.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ съобщи, че тази седмица ще бъдат анулирани таксите за преноса на съветския газ.

Русия би трябвало да ни заплаща такси за транспорт, а не Сърбия и Унгария. Ние тази седмица ще отменим тези такси, няма никакъв проблем, с цел да можем да реализираме по-голямата национална цел, безапелационен е Атанасов.

Генерал Атанас Атанасов заяви, че не се отказал от концепциите за специфичните служби.

Но едно по едно. Нека първо да приемем бюджета и конституционните промени и след Нова година ще продължим с измененията, добави той.

Политикът разяснява и демонтажа на Паметника на Съветската войска.

Това е ремонт на една историческа неистина. Аз персонално 33 години очаквам да се махне този тотем на комунизма. Неслучайно е наименуван МОЧА - Монумент на окупационната Червена войска. Важно е да се напомнят историческите истини, тъй като аз, когато бях възпитаник, ни учеха, че Съветският съюз ни е освободил. Защо би трябвало да има референдум запитвам аз? След като окупацията на България е довела на власт Комунистическата партия, която за признателност на тези, които са я довели на власт, им е строила такива монументи. На територията на България няма умрял нито един боец от Червената войска. Това не е монумент, това е инструмент на Съветската агитация.

Ние би трябвало да пренапишем историята, тъй като това което ни изясняват през последните 45 години, не е правилно, съобщи Атанасов.

Той изясни, че ще гласоподава " за " предлагането хора с двойно поданство да могат да станат депутати.

Защото става въпрос да се даде опция на хора, които по генезис са български жители да се кандидатират. Оттам нататък народът, е този, който ще реши дали те ще станат депутати, министри и така нататък, заключи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР