Какви решения, взети на ниво Европейски съюз, биха ви накарали

...
Какви решения, взети на ниво Европейски съюз, биха ви накарали
Коментари Харесай

Брюксел задава на европейците 12 въпроса за бъдещето на Европа

Какви решения, взети на равнище Европейски съюз, биха ви предиздвикали да се гордеете, че принадлежите към съюза? Като си мислите за имиграцията в Европа, какво би трябвало да се приоритизира в този момент, с цел да бъде в интерес на европейците през идващите 20 години? Как могат да се подобрят образованието и образованието в Европа? Какво смятате, че би трябвало да се направи, с цел да се усъвършенства достъпът до опазване на здравето за всички европейци?

Това са част от 12-те въпроса от социална онлайн консултация, проведена от Европейската комисия, която стартира през днешния ден. Консултацията е ориентирана към всички европейски жители, като ги приканва да споделят вижданията си за посоката, в която Европейски Съюз би трябвало да поеме в бъдеще, съобщи пресслужбата на Еврокомисията.

Инициативата е била готова от конгрес от 96 жители от 27-те страни членки, които са се събрали, с цел да решат какви въпроси да слагат пред своите съграждани.

На 5 и 6 май еврокомисията свика за първи път цивилен конгрес, който да изготви план за публичната консултация. По покана на Европейския стопански и обществен комитет група от 96 европейски жители се събраха в Брюксел и изготвиха взаимно онлайн изследване от 12 въпроса.

Освен това онлайн консултацията ще се организира паралелно с разговорите и консултациите с жители, проведени от Европейската комисия и от страните членки. От 2012 година насам са извършени съвсем 700 интерактивни публични полемики в 160 града. Комисията ще усили честотата им в интервала до изборите за Европейски парламент през май 2019 година, като задачата е да бъдат проведени още 500 прояви.

В допълнение към работата на еврокомисията разговори с жителите към този момент се провеждат от националните държавни управления във всички страни членки по самодейност на Франция. Консултацията ще продължи до срещата на върха в Сибиу на 9 май 2019 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР