Мерките ще важат от 1 юни до 31 октомвриСъвместното решение,

...
Мерките ще важат от 1 юни до 31 октомвриСъвместното решение,
Коментари Харесай

Ограничават трафика в различни части на Санторити поради риск от свлачища

Мерките ще важат от 1 юни до 31 октомври

Съвместното решение, налагащо ограничавания на придвижването в разнообразни елементи на известния за туристите остров Санторини от 1 юни до 31 октомври, заради заплаха от свлачища, беше подписано от отрасловите министри в Гърция. На острова ще бъдат сложени предупредителни знаци на гръцки, британски и френски езици. Целта е отбрана на туристите от съществуващия риск от свлачища в регионите на Тира и Тирасия.

230 000 евро бюджетни средства са планувани за осъществяване на изследване и 300 000 евро осъществяване на планове за поддръжка и първа помощ в Санторини. 

Забранява се придвижването и прекосяването на всички типове транспортни средства по общинския път от кръстовището на районния път Оя до пристанището Амуди. Изключени са транспортните средства за публично хранене.

В остарялото пристанище на Тира е решено да дебаркират круизни кораби, следени от способените пристанищни управляващи, тъй че не повече от 500 души да чакат в региона пред кабинковия въжен превоз. Освен това пристанищните управляващи са упълномощени да ползват контролни ограничения за влизане и излизане на кораби от и за Тирасия, Палая и Неа Камени.

В Ормос Атиниос (новото пристанище на Тира) се подхващат ограничения за надзор на трафика с предпочитано слизане на търговски транспортни средства и по-късно рейсове и камиони, тъй че да няма натоварване на улицата, както по време на слизане, по този начин и по време на потегляне на фериботите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР