Както знаете, в Суецкия канал един кораб се обърна, заора

...
Както знаете, в Суецкия канал един кораб се обърна, заора
Коментари Харесай

Борисов прати пловдивския кмет да освободи Суецкия канал

Както знаете, в Суецкия канал един транспортен съд се обърна, заора плиткото и заседна напреко на движението като дебелак на леглото в Бастунсарай. Кризата е безпрецедента, международната търговия е в потрес, загубите - колосални. 
Н Българският модел за решение на рецесии продължава да жъне триумфи по света и у нас. 
Днес България ще се прочуе още повече, тъй като Бойко Борисов прати пловдивския кмет Здравко Димитров да издърпа контейнеровоза, който запуши Суецкия канал и прецака 12% от международната търговия. 
Зико към този момент пътува 
Положението почна да става доста тегаво. От двете страни на канала чакат изнервени танкери, лайнери, пирати, трафиканти и по този начин нататък. Всички те си имат незабавна работа, всяка секунда е пропусната изгода или директна загуба, светът е западнал, инженерите се чудят по какъв начин да измъкнат кораба.
Китайците предложили да изпратят милион жители, които с по-малко от 40% загуби щели да оправят някак ситуацията. Но правозащитните организации, както постоянно, отново поставят кол в колелото на напредъка - не било хуманно да се работи по този начин, без оглед на човешките жертви. 
Израел съжалява, че макар мощните си обичаи в прекосяването на Червено море, в днешно време си нямат Мойсей, който да удари с тоягата и да оправи работата, както преди време същият цапардосал морето, с цел да отвори път на Избрания народ при Изхода от Египет.
Борис Джонсън като CEO (chief executive officer) на някогашната Британска империя - Владетелката на моретата, споделил, че по принцип може да измъкне кораба от канала, Британия е велика again. Обаче в този момент Обединеното кралство е в Изход като евреите от едно време и идващите 40-45 години Борис Джонсън е ангажиран. Ще води народа си из пустинята като Мойсей - до момента в който и последният британец, живял в Европейски Съюз, ритне камбаната на Шилер. 
И по този начин светът отново опира до Българския модел. 
Лидери на велики страни и цели бордове на огромни корпорации търсели Борисов за съвет по какъв начин да решат Суецката рецесия. 
- Аман-заман, помагай, Биби! - плакал тая заран по телефона и президентът на Египет Абдел Фатах Сиси, другояче отличен превратаджия и смел фелдмаршал от новото потомство хунтаджии. 
- Ше помогнем бе, Сиси, недей плача! - успокоил го Биби.
***
Борисов помислил малко - какъв брой да намерения! - и се сетил за кмета на Пловдив Здравко Димитров. 
Обадил му се и рекъл напряко да се стяга. 
- Зико, ти нали имаш антитела? Здрав си като бик, а бездействаш, нито акция имаш на главата като мене, нито в града кой знае какво има да правиш. Ако има нещо, ще кажа на Иван Тотев да те замести краткотрайно, той кметските схеми, кешбеци, хечбеци, шебеци, всичките ги знае, няма се притесняваш. Айде, Зико! Приятел си ми, но работата си е работа. Ако имаш проблем с паспорта, Захариева ще ти издаде спецдиппаспорт, Каракачанов ще ти издаде тескере за македонски българин, а Коста Ангелов ще ти извърти един имунизационен паспорт! Нямаш грижи никакви, с изключение на да освободим Суецкия канал! Заминаваш след 35 минути с чартър!...
***
Зико и той се замислил, но и той немного дълго. 
И решил като фелдмаршал Сиси и другите лидери в последна сметка отново да помоли Бокочовека да свърши тая работа, работа, работа!
 Може да бъде изображение с 1 човек и навън
Колаж: Иван Червенков, Facebook.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР