Журналистът Росен Цветков започва поредица за това какво се случва

...
Журналистът Росен Цветков започва поредица за това какво се случва
Коментари Харесай

Росен Цветков: Схемите в затворите няма как да се случват без помощта на ръководствата

Журналистът Росен Цветков стартира поредност за това какво се случва в пандизите у нас.

Той описа, че стартира от Бургаския затвор и за първи път влиза толкоз дълбоко в това, което се случва там. Историята ще ни води до доста забавни герои – един от които е Митьо Очите. Зрителите ще видят каква е връзката му с Бургаския затвор и с каналите за дрога в пандиза.

„ За всички е ясно, че в пандиза има телефони, има опиати и пандизчиите си вършат каквото си желаят, даже пред очите на надзирателите и пред ръководителите. Искам да покажа по-скоро има ли чадър над избрани канали. Опитваме се да стигнем по-надълбоко в схеми, които се случват там”.

Схемите са много, добави той, като даде образец с едната, която е обвързвана с опиати, а другата е обвързвана с отпуски, с награди.

По думите му това няма по какъв начин да се случва без управлението на тези затвори да оказва помощ и даже да печели.

„ Ще разкажем в идващите дни, че има много съществени суми отчитане, най-малко съгласно разказите на пандизчиите, с които се видях, на избрани ръководители в Бургаския затвор в случая”.

Росен Цветков съумя да интервюира Малката Рижа – Симеон Стоянчов.

„ Всички знаят в Бургас Петър Низамов и Малката Рижа. Това което ме води до Малката Рижа е изказванието на всички в Бургас, хората приказват, че те са част от бандата на Рижите, доста известна тайфа.

Отличителният белег е да се нанасят удари с ножове върху определените от тях жертви, предизвикват се леки телесни повреди, по-късно наказване няма, отдръпват се показания, няма тъжби и това от години се случвало там.

--> Голямата Рижа е брат на Малката Рижа, който беше погубен преди 8 години измежду бял ден от екс служител на реда при разпра на пътя. Той твърдеше, че неговият живот е бил заплашен и по тази причина е стрелял 4 пъти против Голямата Рижа.

Малката Рижа за първи път застава пред камера, той не обича публицисти, не обича медии ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР