Журналистът Атанас Чобанов, главен редактор на разследващия сайт BIRD.bg и

...
Журналистът Атанас Чобанов, главен редактор на разследващия сайт BIRD.bg и
Коментари Харесай

Атанас Чобанов за Тошко Йорданов: Не вярвайте на политици, които не могат да си проверят информацията

Журналистът Атанас Чобанов, основен редактор на проверяващия уебсайт BIRD.bg и част от екипа на различен проверяващ подобен – " Биволъ ", съобщи, че информацията за посочения като наркотрафикант Исмет Османи е 100% тествана. Отговорът му е към депутата от " ИТН " Тошко Йорданов.

По-рано през днешния ден Йорданов от ГЕРБ, която е съучастник на Османи, задето я разобличил като такава от трибуната на Народното събрание, оправдавайки се, че е цитирал непроверена информация. " В изявлението си от 23 април 2021г. в Парламента цитирах информация от уеб страницата “Бивол” за съучастник на Росица Кирова наричайки го наркотрафикант. Позволих си да изтъквам непроверена информация, деяние, което е непривично за мен и моите сътрудници, за което откровено се оправдавам ", написаха от името на Йорданов в уеб страницата на " ИТН ".

" Информацията, че е 100% тествана и оповестена от Wikileaks и от най-престижния план за проверяваща публицистика OCCRP. По-скоро не вярвайте на непроверени политици и на такива, които не умеят да ревизират информацията ", беше отговорът на Чобанов в отбрана на " Биволъ ", като приложи и дейни връзки към истинските изявления:

https://wikileaks.org/…/BND_Kosovo_intelligence_report,_22…

https://www.occrp.org/…/serbian-presidents-brother-met-with…



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР