Ветеринари от чужбина преглеждат мечките в парка в Белица, съобщава

...
Ветеринари от чужбина преглеждат мечките в парка в Белица, съобщава
Коментари Харесай

Ветеринари от Германия преглеждат мечките в парка в Белица

Ветеринари от чужбина преглеждат мечките в парка в Белица, оповестява Българска национална телевизия. Това е част от програмата за опазване на здравето на животните. Извършва се на всеки три години.

Мечките се упояват, с цел да може прегледите да бъдат осъществени, защото животните се отглеждат в среда, оптимално близка до естествената им, и не са привикнали на контакт с хората.

Прегледите са с ехограф. Освен това се вършат рентгенови фотоси. Проверява се и положението на техните зъби. Ветеринари от Германия и България правят прегледите.

Наред с главните прегледи, които се правят на всеки три години за жителите на парка, се вършат и ежемесечни оценки за качеството на живот на мечките. Използва се и следово обогатяване с миризми или с храни, скрити на труднодостъпни места, с цел да се подтиква търсенето на храна в естествената среда на мечките.

Гледачите в парка в Белица се занимават и с всекидневен фитнес с мечките , които имат проблеми с краката, което съставлява ходене на много метри с лакомства за животните, с цел да могат да се раздвижват.
 Германски лекари преглеждат жителите на Парка за танцуващи мечки в Белица
Германски лекари преглеждат жителите на Парка за танцуващи мечки в Белица

В плануваните процедури са включени рентгенови фотоси, ехограф, ревизиране на зъбите и дентални процедури
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР