Животът не стои на едно място. Съвременните технологии стремително променят

...
Животът не стои на едно място. Съвременните технологии стремително променят
Коментари Харесай

9 професии, които са на път да изчезнат напълно

Животът не стои на едно място. Съвременните технологии стремглаво трансформират нормални за хората специалности. Анализатори предвиждат, че след няколко години на търсене няма да се радват 9 специалности. На места на планетата те даже ще изчезнат.

Пощальон

Печално е да се признае, само че сантименталните времена, когато хората си пишеха писма едни на други на хартия, са в историята. На мястото на писмата са електронните известия. Поради това не е учудващо, че услугите на държавните пощенски станции ще отпаднат.

Телемаркетинг

Телефонните продажби като че ли към този момент не са настоящи. Частичното понижаване на интереса към тази специалност се дължи на съвсем цялостното изгубване на стационарните телефони. Много хора към този момент не употребяват тази услуга и изцяло са минали на мобилни телефони.

Туристически сътрудници

С развиването на интернет хората на процедура към този момент няма потребност да се обръщат към услугите на туристическа организация. Съгласете се, че къде-къде по-лесно е в наши дни да организирате сами странствуване.

Диспечер в таксиметрова компания

Мобилните приложения, с които викаме такси или търси спътници, в скоро време ще изместят нуждата от диспечери.

Касиер

Вече сме виждали сполучливо работещи магазини по света, в които клиентите се самообслужват. Няма причина да мислим, че тази наклонност няма да се разрасне отсега нататък, измествайки от работното място касиерите.

Типография

Истинските книголюбци настояват, че няма нещо, което може да се съпостави с печатната книга. Търсенето на печатни издания в международен мащаб понижава. Тиражите на вестници и списания са все по-малки. Така работещите в областта на типографията оредяват.

Кондуктор

Според учени, в близко бъдеще всички функционалности от този вид ще бъдат изпълнявани от машини. Край на контрольорите в градския превоз. Таксите за билети ще бъдат автоматизирано взимани.

Куриер

Новите дронове са способни да преодоляват дистанциите, доставяйки дребни пакети или храна. Те не се борят със тапи, осигурявайки по този метод по-бърза доставка.

Библиотекар

По данни от разнообразни проучвания, специалността на библиотекаря се намира в зоната на нараснал риск. Тиражите на книги всяка година понижават, от ден на ден издания се пускат в електронен тип, а старите книги, списания и други издания се цифровизират.

Инфо: www.senzacia.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР