Жителите на казахстанското село Калачи са измъчвани от мистериозна епидемия,

...
Жителите на казахстанското село Калачи са измъчвани от мистериозна епидемия,
Коментари Харесай

Мистериозна епидемия тормози казахстанско село

Жителите на казахстанското село Калачи са измъчвани от мистериозна зараза, поради която някои от тях от време на време заспиват, дори когато вървят.

Необичайният феномен в казахстанското село се е появил през предходната пролет, когато в локалната болница са били признати 10 индивида на възраст сред 14 и 70 години, които изпитвали едни и същи признаци.

Общото сред всички случаи е, че всеки един от хората е припадал, губел е отчасти паметта си и изпитвал мощно и неконтролируемо предпочитание за сън. Някои от жителите на селото са споделяли, че са получавали халюцинации и необяснимо изпитвали здравословно неразположение.

Ученици от селото споделят, че са виждали по какъв начин лампите летят и са разговаряли с балони.

 Заспиване

Всеки един от болните е заспивал за към 2-3 дни, а сънят е бил толкоз бездънен, че никой не е бил в положение да го наруши.

Досега мистериозната зараза се повтаря два пъти, като последният случай е от месец януари тази година, когато още веднъж десетки поданици на село Калачи стартират ненадейно да заспиват.

Лекарите допускат, че положението се дължи на тежък изострен респираторен синдром (ТОРС), който се демонстрира при внезапно стопляне.

В момента се преглеждат три вероятни аргументи за появяването на феномена в казахстанското село Калачи. Една от теориите на учените е появила се радиация.

Други мнения обаче настояват, че необикновеният феномен се е появил поради неприятното качество на питейната вода или всеобщо натравяне с подправен алкохол.

 Тестове

След направените проучвания, нито една от теориите не е била доказана.

Местните поданици считат, че повода за мистериозната зараза е намиращата се до дребното село, уранова мина, която се е употребила от военните в годините на Съюз на съветските социалистически републики.

Експертите въпреки това декларират, че направените изследвания към мината демонстрират, че всичко е в норма.

Виталий Скуряев от селото споделя, че не един път над териториите му е виждал странни светещи обекти.

До момента инфектираните от странната зараза са 30 индивида, а селото е получило наименованието – Селото на съня.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР