Идва лято. Идват разголените гърбове, мини роклите и разбира се

...
Идва лято. Идват разголените гърбове, мини роклите и разбира се
Коментари Харесай

Съвети от специалист: Защо е важно да ексфолираме кожата на тялото?

Идва лято. Идват разголените гърбове, мини роклите и несъмнено безметежните дни край брега на морето по бански. И в случай че не всяка edna от нас може да се похвали с съвършено плажно тяло, то за какво да не се похвалим с съвършената кожата – в офиса, на плажа, и най-много за себе си, с цел да се усещаме добре в своята лична кожа. Взимаме няколко значими съвета от експерт и ви описваме за какво е толкоз значимо да ексфоалирате кожата на тялото си, с цел да бъде тя копринено мега, сияеща и стегната!
 6 навика, към които би трябвало да се придържате, с цел да нямате отпусната кожа след намаляване  6 навика, към които би трябвало да се придържате, с цел да нямате отпусната кожа след намаляване  6 навика, към които би трябвало да се придържате, с цел да нямате отпусната кожа след намаляване  6 навика, към които би трябвало да се придържате, с цел да нямате отпусната кожа след намаляване
Терминът „ ексфолиация “ произлиза от латинското ексфолиатус (премахване на листата от растение) и разказва всеки прийом, предопределен за премахване на мъртвите кожни люспи от тялото и лицето. Този развой нормално се случва в домашни условия, а следването на обикновени стъпки при осъществяването му води до лъчезарен, здрав и изчистен от проблеми външен образ. Паралелно с това, ексфолиацията оказва помощ за стимулиране и увеличение на кръвообращението, което е в основата за поддържането на  хидратирана и подхранена кожа.
 4-те най-хубави масла за кожа  4-те най-хубави масла за кожа  4-те най-хубави масла за кожа  4-те най-хубави масла за кожа
Настъпването на лятото е сезон, през който слънчевите лъчи усилват натрупването на мъртви кафези. Това е точно сезонът, през който кожата се нуждае от деликатна и качествена ексфолиация. И до момента в който част от потребителите на козметични средства за разкрасяване смятат, че е задоволително да се лимитират единствено с препарати за разчистване на лицето, то същински разбиращите и отдадените на грижата за кожата знаят, че тялото също има своята потребност от задълбочено унищожаване на мръсотията.
 Как да използваме камък Гуа Ша за гладка и сияйна кожа  Как да използваме камък Гуа Ша за гладка и сияйна кожа  Как да използваме камък Гуа Ша за гладка и сияйна кожа  Как да използваме камък Гуа Ша за гладка и сияйна кожа
За разлика от лицето, кожата по тялото има характерни особености и при процеса на ексфолиране се нуждае от по-специално отношение. На първо място върху торса обвивката е по-дебела в сравнение с тази на лицето, а с изключение на и снабдена с по-малко мастни жлези, което нормално въздейства на равнището на омазняване. Поради тази причина към почистването на тялото би трябвало да се подходи с нужното внимание.

Най-общо казано, когато става дума за ексфолиране на тялото, се открояват две съществени категории: механична и химична ексфолиация. Конкретният прийом на разчистване – машинален или химичен – зависи от използваните техники и зоната за унищожаване на мъртви кафези.  Независимо от избора на вид, с верния режим на ексфолиране един път или два пъти седмично, кожата несъмнено би се почувствала подмладена и витална. 
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
Механично ексфолиране

Подготовка с вана или душ

Макар и да не е част от ексфолиращия развой, потапянето на тялото в топла (но не гореща) вода отваря порите и прави кожата доста по-податлива на разчистване. Освен това е целесъобразно процесът на ексфолиране да се случи в банята, с цел да може да се отмие с вода отстранената нечистотия от тялото. 
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER
Използване на текстурирана гъба

Подходящо е да се употребява текстурирана гъба за измиване, която оказва помощ за измиване на непотребните люспи по тялото. Тя би трябвало да се усеща леко грапава върху кожата, само че не и причиняваща болежка. Грубият напън е допустимо да провокира разкъсвания и увреждане на кожата, което не е задачата на ексфолирането . Естествената четка за тяло също е добра опция, изключително за гърба, ръцете и краката.

Начин на изтриване на кожата

Изтъркването на тялото би трябвало да стартира от глезените нагоре с леки кръгообразни придвижвания. Стартирането от глезените се предлага, тъй като оказва помощ да се насърчи позитивното кръвообращение по време на процеса на ексфолиация. Добре е да се приложи лек напън, с цел да се усети текстурата на гъбата, само че не и да се прекалява. По този метод тя ще отстрани повърностния пласт от мъртви кафези. 
 Домашни ексфолианти за красива кожа  Домашни ексфолианти за красива кожа  Домашни ексфолианти за красива кожа  Домашни ексфолианти за красива кожа
Не бива да се не помни в допълнение внимание на петите, лактите и коленете. Те са считани за най-сухите елементи на кожата и надлежно за тях би трябвало да се постави специфична грижа.

Добавяне на влажен пясък или сол към ексфолиацията 

Гранулите от пясък са натурален ексфолиант и тяхната зърнеста текстура е подобаваща за заличаване на непотребните наслагвания от кожата. Солените ексфолианти правят същата работа, като и двете „ добавки “ за ексфолиране могат да бъдат открити в магазините за хубост. Необходимо е да се знае, че употребяваният пясък би трябвало да бъде измит, даже избелен, защото в противоположен случай може да замърси кожата с бактерии. Препоръчителен е пясъкът с дребни гранули, тъй като те са по-нежни и с лек напън към почистваната зона не биха провокирали раздразнение. Популярност набират и ситно смлени черупки от бадеми, кайсии или маслинови костилки.
 Как да се оправим със сухата кожа на ръцете  Как да се оправим със сухата кожа на ръцете  Как да се оправим със сухата кожа на ръцете  Как да се оправим със сухата кожа на ръцете
Изплакване с гореща вода

Процесът на физическо ексфолиране приключва с изплакване на тялото с релаксиращ топъл душ. Прилагането на овлажнител или масло от шеа след изплакване ще помогне на кожата да задържа по-добре влагата в себе си. Препоръчително е тази процедура да се повтаря два пъти седмично.
 Били Айлиш - красива, даже и без усмивка  Били Айлиш - красива, даже и без усмивка  Били Айлиш - красива, даже и без усмивка  Били Айлиш - красива, даже и без усмивка
Химично ексфолиране

Стъпките при химичното ексфолиране са сходни на тези при механичното, само че се разграничават в употребяваното средство за разчистване. След вземането на душ и баня и изтъркването на тялото с подобаваща гъба за унищожаване на горния пласт нечистотия се пристъпва към основата на този способ. Върху дланите се слага определеният химичен ексфолиатор и с мудни придвижвания стартира да се втрива в кожата. Едни от най-хубавите артикули са на основата на алфа-хидрокси киселини. Когато са добре дефинирани, те нежно разтварят връзките, задържащи мъртвите кафези, и по този метод разкриват здрава на тип обвивка. Алфа-хидрокси киселините спомагат за усилване на способността на кожата да задържа жизненоважната хидратация и предизвикват очевидно по-стегнатата кожа.
 Как да се обличаш като „ доматено момиче “ това лято  Как да се обличаш като „ доматено момиче “ това лято  Как да се обличаш като „ доматено момиче “ това лято  Как да се обличаш като „ доматено момиче “ това лято
Нанасянето на веществото би трябвало да се извърши с чисти ръце, в противоположен случай се поема риск върху кожата да попаднат зловредни бактерии.  

В края на тази процедура от тялото се отмива нанесеното вещество, подсушава се с чиста забрадка и се пристъпва към слагане на гальовен овлажнител.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР