Бивш собственик на аптека за смесване в Масачузетс, чиито заразени

...
Бивш собственик на аптека за смесване в Масачузетс, чиито заразени
Коментари Харесай

Бивш изпълнителен директор на аптека, осъден за участие в смъртоносна епидемия от менингит, причинена от заразени с плесени лекарства

Бивш притежател на аптека за разбъркване в Масачузетс, чиито инфектирани с плесен медикаменти провокираха смъртоносна зараза от гъбичен менингит в Съединени американски щати през 2012 година беше наказан в петък на минимум 10 години затвор за ролята си в гибелта на 11 поданици на Мичиган.

Бари Кадън, някогашният президент на New England Compounding Center (NECC), беше наказан от арбитър Матю МакГивни в Хауъл, Мичиган, откакто пледира да не се оспорва през март по обвинявания в непредумишлено ликвидиране, свързани с 11-те смъртни случая.

Присъдата от 10 до 15 години ще тече по едно и също време с към този момент наложени 14 -1/2 година федерален затвор, който Cadden, на 57 години, излежава, откакто беше наказан през 2017 година по обвинявания в рекет и машинация, свързани с погрешни изказвания, които е направил пред клиентите на NECC по отношение на неговите медикаменти.

Федералните прокурори в Бостън също се пробваха да осъдят Кадън за ликвидиране от втора степен над 25 смъртни случая в народен мащаб, при...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР