Стефанос Циципас откри клей сезона си по безапелационен начин, след

...
Стефанос Циципас откри клей сезона си по безапелационен начин, след
Коментари Харесай

Този път без проблеми: Циципас неутрализира с лекота Мастърс шампион и е 1/8-финалист в Рим

Стефанос Циципас откри клей сезона си по решителен метод, откакто победи с купата в Монте Карло, а след това доближи и до финала в Барселона. Миналата седмица обаче донесе съществено разачарование на гърка, който в Мадрид беше надигран на старта от квалификанта Тиаго Монтейро, а това беше напът да се случи и в Рим, само че международният номер 8 показва темперамент и реализира поврат на един от най-опасните непоставени тенисисти в главната скица, а точно Ян-Ленард Щруф.

Днес пък Циципас надгради над това свое показване и нямаше проблеми да се оправи със съпротивата на тогавашния представител на топ 10 - Камерън Нори - 6:2 7:6(1) за час и 33 минути игра. Така 6-ият подложен изравни салдото в директните си дуели против британеца, който към този момент е 2:2 и в осминафиналите ще има късмет да играе с един от най-удобните си противници, тъй като ще се конфликта с Алекс Де Минор, против който е спечелил общо 10 от 11-те мача посред им.

Стартът беше приказен за Циципас, който тормозеше противника си с доста разнообразна игра и постоянно го оставяше на място с съвършено изпълнени къси топки. Фаворитът напълно диктуваше събитията на корта, а някогашният първенец в Индиън Уелс нямаше никакъв отговор против нападателната игра на финалиста от 2022-ра, който влезе в серия от 4 следващи гейма, с цел да поведе с 4:1 и скоро първият сет беше в историята.

Втората част стартира изцяло идемтично и изглеждаше като че ли балканецът доста бързо ще довърши започнатото, откакто проби още първото подаване на британеца. Бившият номер 8 обаче показва присъщата си психическа резистентност и продължи да се бори, дочаквайки спад в дейностите на своя противник, с цел да обърне нещата до 3:2 в своя изгода. Оттам насетне сервиращите напълно преобладаваха на корта и се стигна до тайбрек, където тогавашният номер 3 завоюва първите пет разигравания и малко по-късно постави точка на разногласието в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР