Трикратният шампион от Монте Карло Стефанос Циципас спечели първия си

...
Трикратният шампион от Монте Карло Стефанос Циципас спечели първия си
Коментари Харесай

Циципас не отпусна нито сет на шампиона от Букурещ в първия си мач на Ролан Гарос

Трикратният първенец от Монте Карло Стефанос Циципас завоюва първия си мач на Ролан Гарос против унгареца Мартон Фучович със 7:6(7), 6:4, 6:1 за 2 часа и 22 минути. По-агресивния жанр на Циципас се отплати и макар че броят на грешките беше съвсем еднакъв, то при броя на уинърите имаше забележителна разлика в интерес на Циципас (39 против 26). Фучович неотдавна завоюва купата на ATP шампионата в Лион и също така е 1/4-финалист от Уимбълдън през 2021-а, като се очакваше да предложи борба, а това беше реалност за по-голямата част от дуела, само че най-после по-голямата класа на международния номер 9 взе връх.

Първият сет предложи доста равносилен тенис, като и двамата печелеха своите сервис геймове, въпреки и да имаше точки за пробив. Стигна се до тайбрек, в който Фучович поведе с 3:0 и даже имаше сетбол, единствено че гъркът сподели здрави нерви и затвори частта с 9:7 точки.

Както постоянно се случва, тенисистът, който е изгубил толкоз оспорван първия сет, предава самодейност още при започване на втория. Циципас пое контрола над събитията и дръпна с 3:1 гейма, единствено че Фучович влезе в серия от три следващи гейма и обърна резултата в своя изгода. Циципас незабавно отреагира и проби в деветия гейм, а по-късно нямаше проблем да завърши сета с 6:4.

В третия сет силите на Фучович наподобява го напуснаха, а Стефанос играеше с невероятна убеденост. Унгарецът нямаше отговор на прецизните и мощни удари на своя съпреник, както и на късите му топки. Това беше най-краткият сет, в който Циципас реализра 3 пробива, нямаше усложнения в своите подавания и стигна до крайното 6:1.

Гръцкият тенисист ще срещне германеца Даниел Алтмайер във втори кръг, който победи в 5 сета през вчерашния ден Ласло Джере. Алтмайер предходната година тъкмо във втори кръг изненада Яник Синер и го победи след тежка петсетова борба, а след това отпадна от Григор Димитров.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР