Яник Синер по предварителни прогнози дори не трябваше да бъде

...
Яник Синер по предварителни прогнози дори не трябваше да бъде
Коментари Харесай

Без следи от контузията: Синер откри Ролан Гарос с триумф над 1/4-финалист от Уимбълдън

Яник Синер по предварителни прогнози даже не трябваше да бъде на Ролан Гарос, съдейки по сериозността на неговата контузия в региона на бедрото и препорътките на лекарите. Световният номер две обаче направи и невъзможното, с цел да се възвърне в точния момент за втората " мейджър " конкуренция за сезона и през днешния ден сподели, че се намира в привидно отлична физическа форма.

Италианецът не беше играл тенис от над две седмици преди да дойде в Париж и през днешния ден сподели известни съмнения на корта, само че изцяло направи едно доста позитивно завръщане на корта и надделя изрично Кристофър Юбенкс с 6:3 6:3 6:4, като по този начин реализира триумф в първия си мач от Мастърса в Мадрид и във втория кръг ще премери сили със славния деец Ришар Гаске.

Синер още през цялото време не сподели боязън да се придвижва на оптимални обороти и ни напомни мощта на своите удари, а 2-метровият американец беше изцяло беззащитен, когато първият му сервис не намираше очертанията на корта и южнотиролецът го проби на два пъти, с цел да поведе с 4:1.

Юбенкс въпреки всичко не се съобщи и пое самодейността в идващите минути, а неговите плоски бекхенди по правата сработиха чудесно на няколко пъти и той понижи изоставането си до 3:4. Вторият подложен обаче отреагира незабавно и вкара своя противник в продължителни разигравания, където имаше цялостен надзор над събитията и затвори частта със серия от два поредни гейма.

Синер не спря дотук и непрекъснато принуждаваше 1/4-финалиста от Уимбълдън да се отбранява, като скоропостижно се откъсна напред с 3:0 във втория сет. Американецът пък образно ни демонстрираше за какво е спечелил единствено 1 от последните си 10 мача на алена настилка и само неговият сервис му позволяваше да се държи в резултата, само че не и да затрудни по някакъв метод първенеца от Аустрелиън Оупън, който скоро водеше с 2:0 елементи.

Юбенкс стартира доста позитивно третия сет и имаше цели 3 брейкбола, само че любимецът не му даде никакви шансове, изпълнявайки безупречни първи сервиси и след това самичък си отвори шансове за пробиви, които незабавно осъществя, повеждайки с 2:1. Оттам насетне по-високоранкираният тенисист беше безукорен от сервис линията и с лекост съумя да прекоси финалната линия, записвайки 8-и следващ триумф в Големия шлем!

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР