Извършителят на убийството на българския граничен полицай е заловен и

...
Извършителят на убийството на българския граничен полицай е заловен и
Коментари Харесай

Гювенч: Турция изпълнява задълженията си за борбатата с нелегалната миграция

Извършителят на убийството на българския граничен служител на реда е хванат и предаден на прокуратурата в Турция, като сега тече разпитът му в съдействие с българската прокуратура.

Това съобщи в Министерския съвет ръководителят на Комисията по вътрешни работи на Великото национално заседание на Турция Джелялетин Гювенч следсрещата си с българския вътрешен министър Иван Демерджиев.

Гювенч увери, че това е изолиран случай, а причинителят се занимава с обири и е прочут на всички в региона. Той означи, че Турция извършва отговорностите си във връзка с битката с незаконната миграция, незаконните групировки и наркотрафика.

По думите му един от причинителите на терористичния акт на бул. „ Истиклял “ в Истанбул е бил хванат в България и предаден на Турция, което е знак за положително съдействие в битката с тероризма.

От своя страна Демерджиев съобщи, че България има упоритостта да бъде деен участник в диалозите сред Европейски Съюз и Турция за реализиране на уравновесено решение, което да регистрира както ползите на турската страна, по този начин и на страните, охраняващи външните граници на Съюза.

Турция извършва отговорностите си във връзка с миграцията, незаконните групировки и наркотрафика, заявипредседателят на турската вътрешна комисия Джелялетин Гювенч. Той акцентира, че са подготвени за все по-нарастващо съдействие, като извършват отговорностите си и ще продължат да го вършат.

За трагичния случай, при който беше погубен български граничен чиновник, Гювенч акцентира, че причинителят на убийството е хванат и предаден на прокуратурата.

„ В момента тече разпитът му в съдействие с българската прокуратура. Споделям напълно скръбта на фамилията на починалия чиновник и сме подготвени да окажем морална и материална поддръжка. Тук става дума за изолиран случай “, сподели още Гювенч.

От своя страна българският вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че на срещата са били разисквани опциите за развиването на двата съществени гранични пункта сред България и Турция, а точно „ Лесово “ и „ Капитан Андреево “.

По думите му единствено напъните на България и Турция не са задоволителни за справяне сбезпрецедентната мигрантска рецесия и по тази причина е належащо по-тясно да бъде притеглен и Европейски Съюз.

Делегацията, водена отпредседателя на Комисията по вътрешни работи на Великото националното заседание на Турция Джелялетин Гювенч, е на двудневно посещаване в България по покана на ръководителя на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред на 48-ото Народно заседание на България Хамид Хамид.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР