“Българският бизнес има нужда да бъде подкрепен от държавата, за

...
“Българският бизнес има нужда да бъде подкрепен от държавата, за
Коментари Харесай

И. Кючюк: Българският бизнес има нужда от подкрепа

“Българският бизнес има потребност да бъде подсилен от страната, с цел да бъде конкурентен на европейските пазари. Ние като евродепутати бихме могли да помогнем, и аз персонално се наемам да провеждам бизнес-делегация в Брюксел, където да бъде показан бизнеса от района и да се осъществят ползотворни връзки ”. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на Движението за права и свободи Илхан Кючюк при визитата си през днешния ден в най-голямата фабрика за произвеждане на парфюми в Северна България, която се намира в град Две могили. Заедно със съпредседателя на АЛДЕ бяха и лидерът на листата на Движение за права и свободи за народен парламент Ализан Яхова, регионалният и общинският ръководители на партията, както и други претенденти за народни представители от Движението.

Собственикът на компанията Сезер Сабах показа, че дребният и междинният бизнес изпитва огромно усложнение при намирането на работна ръка, и този проблем ще се задълбочава във времето. Според Кючюк, за оправянето с това предизвикателство е належащо страната да облекчи режима за работа на непознати жители в страната. “Това минава през приемне на особено законодателство, което ние от Движението за права и свободи бихме разискали и предложили в идващия парламент ” съобщи Ализан Яхова. Синхронизирането на българското с европейското законодателство съгласно нея, ще облекчи и българите, които имат предпочитание да работят в чужбина.

Илхан Кючюк се срещна и с четиримата служащи от Бангладеш, които работят във фабриката. Те споделиха, че са удовлетворени от изискванията, само че им е лишило повече от 6 месеца до момента в който приготвят всички документи и да могат да дойдат да работят в България, а действително работните визи са доста къси.

Кючюк и Яхова разясниха, че с парите от Плана за възобновяване и резистентност би могло да се подкрепи българският бизнес, само че те се бавят, тъй като досега не са се приели нужните за това закони.

“Дошло е време да се заявим съществено. Европа ни признава, и ние желаеме и можем да бъдем към този момент втора политическа мощ. Трябва да спрем омразата, която се усеща в София, за разлика от другите елементи на страната. Ние би трябвало да участваме в идващото ръководство на страната, с цел да се решат всички тези проблеми. Знаем по какъв начин и можем ”, безапелационен бе Илхан Кючюк.

По рано през днешния ден, в деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност Илхан Кючюкзаместник-председател на ДПСи съпредседател на партия „ Алианс на либералите и демократите за Европа “ се срещна с почетния ректор на Русенския университет “Ангел Кънчев ” акад. Христо Белоев.

На срещата участваха и народния представител и член на ЦОБ Ализан Яхова, регионалния ръководител на ДПСи претендент за депутат Айдоан Джелил,заместник кмета на община Русе - Борислав Рачев, заместител кмета на община Ветово - Нермин Кязимова и общинския ръководител на Движение за права и свободи Русе - Тунчер Абтишев.

Обсъдени бяха благоприятни условия за партньорство по планове свързани с образованието и науката, както и въздействието на процесите в Европа върху младежите.

По-късно срещите продължиха в Русенското мюфтийство и Духовното учебно заведение.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР