Съдиите на Международния съд на ООН наредиха на Израел да

...
Съдиите на Международния съд на ООН наредиха на Израел да
Коментари Харесай

Международният съд нареди на Израел да спре офанзивата в Рафах

Съдиите на Международния съд на Организация на обединените нации подредиха на Израел да спре офанзивата си в Рафах, съобщава Ройтерс.

Решението бе взето с 13 гласа " За " и 2 гласа " Против ". Противопоставиха се единствено съдии от Уганда и от самия Израел.

Ръководителят на органа Науаф Салам уточни, че ситуацията в палестинския анклав се е влошила, откогато съдът последно подреди на Израел да предприеме стъпки за подобряването й. " Държавата Израел би трябвало неотложно да спре военната си атака и всевъзможни други дейности в провинция Рафах, които могат да основат условия на живот на палестинската група в Газа, които биха могли да доведат до нейното физическо заличаване напълно или в част, акцентира той.

Съдът също по този начин подреди на Израел да отвори пропускателния пункт Рафах сред Египет и Газа, с цел да разреши пропускането на филантропична помощ. Освен това Израел би трябвало да обезпечи достъп до обсадения анклав на следователите и да рапортува за напредъка в границите на един месец.

Решенията на Международния съд на Организация на обединените нации не могат да бъдат наложени силово и могат да бъдат пренебрегнати. През март 2022 година съдът подреди на Русия неотложно да спре военната си акция в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР