Джовани Мпетши Перикар е едно от имената в мъжкия тенис,

...
Джовани Мпетши Перикар е едно от имената в мъжкия тенис,
Коментари Харесай

От нито една ATP победа до финала в Лион: Франция намери нов герой в лицето на 117-ия в света!

Джовани Мпетши Перикар е едно от имената в мъжкия тенис, с които ще би трябвало да се съобразяваме в бъдеще. 20-годишният французин се обрисува да е една от идващите огромни звезди във Франция, като развиването на младия състезател е видимо. Той може да се похвали с 4 трофеи на равнище " Чалънджър " ( две от тях бяха следващи през тази година -11 следващи победи) и с 1 на равнище " ITF ", но седмицата в родния си град, Лион, се обрисува, като най-силната в кариерата си.

Въпреки триумфите в по-нискоразредните съревнования, то в шампионатите на равнище ATP до тази седмица, нямаше нито една победа. Във френския град той съумя да запише четири победи, три от които над представители на топ 100, и по този начин може да се похвали с ATP край в едвам дебютната си година в Тура, а от идната седмица ще направи своя дебют в топ 100.

Безспорно най-голямата победа на Перикар е тази против международния номер 19, Александър Бублик, която реализира през днешния ден с резултат 6:4 7:5 и по този начин в последния си дуел в шампионата ще срещне Томас Мартин Ечевери.

Още в самото начало на полуфиналния дуел французинът наложи темпото си на игра, като главно оръжие му бе началният му удар. Грешките на първата ракета на Казахстан при мъжете също помогнаха на Перикар да поеме контрола в дуела и по този начин младият гений осъществя пробив още в първия гейм. Играта на Бублик последователно започваше да се стабилизира, а опитът му му оказа помощ да изравни резултата в сета. Въпреки това, международният номер 117 още веднъж сподели превъзходството си над по-високо ранкирания си конкурент и с брейк още при 4:3 съумя да резервира преднината си и с 6:4 да поведе в първия сет.

Във втората част играта на споделиха изглеждаше много по-ефективна от тази в предната, което му позволяваше да бъде напълно конкурентен на музи си съперник. След 4:4 обаче Перикар още веднъж сподели огромния си капацитет, достигайки до опция за пробив и се приближи оптимално до евентуално привършване на мача в два сета.

Нервите на Бублик бяха задоволително здрави, с цел да удържат на офанзивата на французина, но още в единадесетия гейм по-младият тенисист сподели, че зад мощното си показване няколко минути по-рано няма случайности и с брейк в този миг бе на един гейм разстояние от успеха. Перикар не пропиля опцията си за победа и със 7:5 във втория сет съумя да ознаменува най-голямата победа в кариерата си!

Welcome to the big time
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР