В красивия залив на Сан Франциско, където Олга Златкова-Георгиева е

...
В красивия залив на Сан Франциско, където Олга Златкова-Георгиева е
Коментари Харесай

Кражбите на данни за платежни инструменти са сред най-честите измами в света

В красивия залив на Сан Франциско, където Олга Златкова-Георгиева е избрала да живее със фамилията си и домашния любим, надали постоянно си прави сантиментални разходки. Тя е специалистката по финансови измами.

Олга Златкова - Георгиева обаче намира време за фолклорната група " Българе ", за децата в българското учебно заведение, за подкаста си и за новия си план.

" Интересно и тъжно е да се следят измамите в областта на по този начин наречените сантиментални измами. Ужасното в тази ситуация е, че жертвата един път е излъгана финансово, а повторно и прочувствено, сподели специалистът, представена от.

Олга е една от тези, които се борят със измамниците, които не се тормозят да откраднат информация за банковите ни сметки, кредитни, дебитни и каквито и да са разплащателни документи и да си присвояват парични средства.

Много експерти като нея настояват, че другите финансовите измами в Съединени американски щати костват милиарди долари. През 2020 година във Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати има 4,87 милиона отчети за измами. Само година по-късно ( през 2021-ва) тези отчети са за 5,74 милиона. И макар че, доста хора се пробват да се борят с крадците на информация, на банкови карти това по никакъв начин не е елементарно.

Олга Златкова - Георгиева не е икономист или финансист по обучение, а политолог. Това е дипломата ѝ от Софийския университет, само че до момента в който несполучливо търси работа по специалността си ѝ оферират работа в банка. Решава да опита и се захваща с следствия на финансови транзакции. Няма нищо общо с това, което е учила, само че ѝ става забавно и стартира да гради кариера тъкмо в тази област.

Олга приказва български, съветски, британски, испански и малко италиански, когато идва дружно със брачна половинка си в Канада. А преди 8 години вземат решение да видят по какъв начин се живее и в Съединени американски щати. Тя към този момент е член и на Световната асоциацията на експертите по следствия на финансови измами и познава доста от ходовете на измамниците, към този момент не се оплаква от липса на работа.

" Моята кариера съставлява 17 години работа във Финансови и частни корпорации, банки в общо 3 страни в 3 или 4 финансови бранша. Разследвам измами в заплащанията.

Кражбата на данни е най-честата като случаи. Данни на платежни принадлежности, като да вземем за пример платежните карти.

Интересно и тъжно е да се следят измами в областта на тъй наречените сантиментални измами. Те са с най-значително количество суми, просто тъй като това е задачата и тактиката на измамниците - да накарат човек да закупи скъпи предмети: да кажем преносими компютри, камери, фотоапарати, скъпи устройства онлайн с крадени платежни принадлежности, както са картите, или пък в други случай директни платежни прехвърляния.

И ужасното в тази ситуация е, че жертвите веднъж са излъгани финансово и повторно те са излъгани прочувствено. Хората освен дават големи суми пари в тези случаи и схеми, само че също по този начин и биват засегнати прочувствено ", показа още за БНР Олга Златкова - Георгиева.

" В момента нарастват тези закононарушения, световно е развита скица с криптовалутата, като сантименталните измамници се пробват да накарат жертвата да финансира в криптовалути и в действителност да залага много свои спестявания, даже спестявания за пенсия и така нататък, само че хубавата страна на нещата е, че всички сфери на противопоставяне - банки, полицейски организации, било то национални или интернационалните организации стартират да се сплотяват към този проблем и да търсят решения.

Другата страна, която прави казуса още по-мащабен е, че самите измамници не са самостоятелни хора, а те са проведена престъпност и доста постоянно самите те са жертва на трафик на хора, в смисъл подобен, че те са накарани от други измамници да правят тези сантиментални измами принудително ", описа още Георгиева.

" ФБР издаде статистика от предходната година - 2023 година като на върха на типовете измами попадат кибер офанзивите, особено приказваме за Северна Америка, кибер офанзивите в региона на опазването на здравето. Кибер офанзивата прави по този начин, че системата на болничното заведение да вземем за пример да блокира и да се отблокира и да се върне функционалността на всичките медицински системи, до момента в който те изнудват болничното заведение или клиниката за големи суми пари ", даде за образец Олга Златкова - Георгиева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР