Източните традиции почитат камъка аквамарин, тъй като той от дълбока

...
Източните традиции почитат камъка аквамарин, тъй като той от дълбока
Коментари Харесай

Аквамарин - значение и свойства

Източните обичаи почитат камъка аквамарин, защото той от дълбока античност е считан за знак на почтеност, хубост и честност. При разлъка този хубав камък е имал задачата да запази любовта.

Затова при разлъка постоянно мъжете подарявали на обичаните си украшение, украсено с аквамарин, с цел да са сигурни, че камъкът ще успее да ги резервира правилни до завръщането им.

Смята се, че аквамаринът може да трансформира цвета си. Той може да се прелива в разнообразни нюанси на синия цвят. Това зависи напълно от индивида, който го носи.

Аквамаринът е в положение да попива страстите на индивида, който го носи покрай тялото си. Ако по-късно премине във притежание на различен човек, този камък ще придвижи със себе си всички страсти на предходния си притежател върху новия.

Аквамаринът има свойствата да подарява със храброст индивида, който го носи. Това е камък, който има качествата да зарежда човек с огромна увереност и мощ. Когато се колебаете да вземете вярното решение или да се срещнете с човек, от който ви е боязън по някаква причина, носете украшение с аквамарин - този камък ще ви помогне.

 Скъпоценни камъни

Аквамаринът се счита за камък на фамилията. Той има свойството да пази от кавги и разлъка. Но аквамаринът не понася лъжите и по тази причина му е мъчно да запази верността и любовта в фамилията, в случай че някой от съпрузите мами другия.

Аквамаринът въздейства доста добре върху здравето. Може да успокои зъбобол, защищава от превъзбуда, въздейства благотворно на стомаха и черния дроб, щитовидната жлеза, жлъчката и оказва помощ при уплахи и пристъпи на боязън.

Ако дълго се вглеждате в аквамарин, той работи като морето – успокояващо. При това спомага за подобряването на зрението. Аквамаринът е камък на зодиакалните знаци Рак, Везни и Водолей. Той би трябвало да се носи единствено на дневна светлина, с цел да прояви качествата си.

Тъй като има доста мощна позитивна сила, камъкът е кадърен да усъвършенства настроението, да излекува мързела, да укрепи умствените качества.

Ясновидците също постоянно употребяват този камък за своите ритуали. Ако желаете вашата половинка в никакъв случай да не ви лъже, й подарете украшение с аквамарин, с цел да сте по-спокойни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР