Израелският премиер Бенямин Нетаняху декларира, че Израел ще се бие

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху декларира, че Израел ще се бие
Коментари Харесай

Израел няма да се съгласи на прекратяване на военните действия срещу „Хамас“

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху заявява, че Израел ще се бие до победа против " Хамас ".


На фона на нови предизвестия от Организация на обединените нации за тежката обстановка за цивилните в Ивицата Газа, Съединените щати обявиха, че е допустимо увеличение на филантропичната помощ.

 

Израел няма да приключи огъня срещу  " Хамас " в Ивицата Газа, тъй като това би означавало да се съобщи на терористите и варварите, съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху.

" Точно както Съединени американски щати не се съгласиха на преустановяване на огъня след бомбардировката на Пърл Харбър, или след терористичната офанзива от 11 септември, по този начин и Израел няма да се съгласи на преустановяване на военните дейности против " Хамас " след ужасяващите офанзиви от 7 октомври ", сподели израелският министър председател.

 

Нетаняху цитира Библията, че има време за мир и време за война:
" Това е време за война - война за нашето общо бъдеще ".

 

Той удостовери публично, че в Газа е освободена пета заложничка, отвлечена от " Хамас " при нападението на 7 октомври, когато бяха убити 1400 души, а над 200 - пленени.

Израел разшири сухопътните си интервенции, което докара до нови интернационалните апели за отбрана на цивилните в Газа.

Израелските военни обявиха, че през последните няколко дни са поразили повече от 600 цели на " Хамас ". Нанесени са и въздушни удари в Ливан против шиитското придвижване " Хизбула ", съдружник на " Хамас ".

Само няколко десетки камиона с филантропична помощ са стигнали до Газа. Според Вашингтон е допустимо в анклава с население над два милиона души да влизат по 100 камиона дневно.
Израел възобнови предизвестията си към цивилното население да се придвижи от северната част на палестинската територия към южната.
Газа е " пъкъл на Земята ", съобщи палестинският представител в Организация на обединените нации Рияд Мансур.
Според палестинската страна при израелските офанзиви са починали над 8300 души.
Израелският представител в Организация на обединените нации Гилад Ердан закачи жълта звезда на гърдите си по време на съвещанието на Съвета за сигурност и съобщи, че ще я носи " с горделивост ", до момента в който Съветът не осъди зверствата на " Хамас ".
Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че " в Ивицата Газа се разпростира филантропична канастрофа с древен мащаби ".

Инфо: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР