Парламентарната асамблея на НАТО трябва да приеме своите препоръки за

...
Парламентарната асамблея на НАТО трябва да приеме своите препоръки за
Коментари Харесай

Откриха Парламентарната асамблея на НАТО у нас

Парламентарната асамблея на НАТО би трябвало да одобри своите рекомендации за идната през юли среща на върха на Алианса във Вашингтон, Съединени американски щати. София е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на Организацията на Северноатлантическия контракт. Форумът стартира в събота.

Председателят на Парламентарната асамблея на НАТО Михаил Шчерба откри сесията.

В София Асамблеята би трябвало да одобри своите рекомендации за срещата на върха на НАТО във Вашингтон, които ръководителят на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба ще показа пред държавните и държавни ръководители.

В работата на пролетната сесия в София вземат участие за пръв път и шведски парламентаристи, откакто страната стана пълновръстен член на Алианса.

Целта на Кремъл сега е да повлияе непосредствено в идните избори през юни, каза служебният министър на защитата Атанас Запрянов в първия ден на пролетната сесия. Запрянов бе представител в Комитета по защита и сигурност. Имаме поради европейската резолюция от 25 април т.г. за нови сигнали за въздействие и интервенция на Русия по отношение на евроизборите, уточни служебният министър. България е цел на хибридната експанзия на Русия, ние сме във фокуса на дейни процеси и акции на дезинформация, опитващи се да повлияят на вътрешнополитическите ни процеси , съобщи Запрянов. По отношение на Русия българската страна е готова и чака такива действия по дезинформация по отношение на идните избори на 9 юни и сме извънредно деликатни, сподели още служебният министър.

Младите хора желаят да бъдат в предизвикателна среда, желаят, присъединявайки се към НАТО, да виждат съвременни технологии, да имат повече благоприятни условия за развиване, съобщи каза началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който също бе представител в Комитета по защита и сигурност в първия ден на форума. За това работим и имам вяра, че Българската войска ще бъде заслужен шеф, добави той. Много е мъчно да се притеглят младежите към военна работа, сподели още адмирал Ефтимов.

В рамките на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО Атанас Запрянов се срещна с парламентарна делегация от Върховната рада на Украйна. По време на диалозите министър Запрянов удостовери уговорката на България за подсилване на съдействието с Украйна и за продължение на поддръжката на страната да пази правото си на независимост и самостоятелност, независимо да избира личните си гаранции за сигурност и да се развива като суверенна нация.

Близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации  вземат участие в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, показват уредниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР