Трябва да има правителство. Стига вече с игрички. България има

...
Трябва да има правителство. Стига вече с игрички. България има
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Трябва да има правителство. Стига вече с игрички

„ Трябва да има държавно управление. Стига към този момент с игрички. България има потребност политиците да носят отговорност, това е посланието на гласоподавателите “. Това каза  Росен Плевнелиев, президент на България в интервала 2012-2017 година

По думите му, предходното държавно управление не е имало проект и ясни цели.

„ Това отврати милиони гласоподаватели. Умерените в България нямаха мотивация. Това ще се промени, когато излезе държавно управление, което ще носи отговорност “, сподели още Плевнелиев.

Алкохолът и храните, които в никакъв случай не би трябвало да се комбинират 17.06.24 20:58 Росен Плевнелиев: Трябва да има държавно управление. Стига към този момент с игрички 17.06.24 20:45 Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, нито на Движение за права и свободи, нито ще участваме в обединения 17.06.24 20:27 Закъсаха го! Германия търси жрици на любовта за Евро 2024 17.06.24 20:08 Освиркаха Род Стюърд, откакто сподели на Путин да „ върви по дяволите “ и издигна украинското знаме (ВИДЕО) 17.06.24 19:48

Той разяснява ирезултатът на партия „ Величие “ на парламентарните избори.

„ Когато политическите елити се провалят в това да има дълготраен проект, основан на полезности и ясни стратегически цели, в тъмнината на хаоса се раждат такива неща. Това са хора, които не припознават демокрацията, а теориите на конспирацията “, сподели Плевнелиев.

Според него има пред България стоят два разновидността, гръцки и хърватски.

„ При гръцкия има безпорядък, противоречения и политически елити, които не могат да заемат верните решения и да създадат устойчиви решения. Проевропейските елити се провалиха и бяха слаби. Дойдоха фашисти, комунисти, социалисти. При Ципрас нямаше вложения, половината млади гърци напуснаха. След това пристигна Мицотакис. През 2026 година ще стане същото в България. Искате ли това да се случи? В Хърватия политическият хайлайф умее да дава решения, с цел да се върви напред. Имат си и „ Величие “, имат си президент като нашия – ляв, популист и русофил, само че Хърватия влезе в еврозоната и е два пъти по-богата от България, “ сподели още Плевнелиев.

Според Росен Плевнелиев, в това държавно управление Бойко Борисов не може да е министър-председател.

„ Вторият вид е държавно управление на малцинството. За да няма задкулисие, Бойко Борисов може да каже, че поема отговорност и ще бъде министър-председател “, добави още той.

SafeNews напомня, че Българска социалистическа партия няма да подкрепят  държавно управление с мандат на ГЕРБ, нито на Движение за права и свободи.

„ Утре ще се събере изпълнителното бюро на партията, за да се разиска като знак за политически разговор и да кажат персонално ГЕРБ каква е тяхната позиция. “ Това сподели зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

също отхвърлиха на ГЕРБ, вършат държавно управление единствено с техен мандат.

„ В случай, че получим мандат, при несполучлив първи и втори подобен, ще отправим предложения към всички парламентарни сили, без Движение за права и свободи, за диалози при наблягане на петте наложителни условия за формиране на кабинет. Те са осъществяване на референдум за опазване на българския лев, осъществяване на референдум за излизане от НАТО “, споделят от „ Възраждане “.

 

Източник: bTV

Още вести четете в: България, Избори 2024, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР