Основните теми, които са застъпени в парламентарната асамблея на НАТО

...
Основните теми, които са застъпени в парламентарната асамблея на НАТО
Коментари Харесай

Военен експерт: Всяка държава сама има право да реши дали да изпрати войски в Украйна

Основните тематики, които са застъпени в парламентарната асамблея на НАТО са свързани основно с това по какъв начин да бъде укрепван отбранителният капацитет на НАТО, изключително в Източна Европа, както и какви са опциите за увеличение на военната помощ за Украйна. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ началникът на политическия кабинет на служебния министър на защитата Атанас Запрянов и учител Георги Цветков.

Цветков разяснява отсъствието на президента Румен Радев от Пролетната парламентарна асамблея на Алианса като съобщи, че провеждането на това събитие е от дълго време оповестено.
Присъствието на генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг стана известно в последните седмици, само че може би е по-добре външнополитически въпроси, които касаят защитата и развиването и търсене на решения по отношение на войната в Украйна да бъдат направени на подобен конгрес, в сравнение с двустранна среща в Будапеща. Това обаче в последна сметка е решение на президента.
По отношение на изпращане на войски на бойното поле в Украйна Георги Цветков разяснява, че това се случва единствено с консенсус, като посочи, че включване на сили на Алианса значат започване на нова Световна война. Ако обаче обособени страни вземат решение да оказват помощ на Украйна по този метод, кой може да ги спре, уточни още той.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР