Френският президент Еманюел Макрон приветства дългогодишното партньорство на Франция с

...
Френският президент Еманюел Макрон приветства дългогодишното партньорство на Франция с
Коментари Харесай

Макрон в Берлин: Отношенията между Франция и Германия са незаменими и важни за Европа

Френският президент Еманюел Макрон приветства дългогодишното партньорство на Франция с Германия през днешния ден, с началото на тридневното си държавно посещаване в Германия, съобщи ДПА.

 

Това е първата аудиенция на френски президент в Германия от 24 години насам, като двете европейски сили са изправени пред общи проблеми като опасността за Европейски Съюз от нашествието на Русия в Украйна и крайнодесните политически партии, отбелязва организацията.

 

" Отношенията сред Франция и Германия са незаменими и значими за Европа ", съобщи Макрон малко откакто кацна в немската столица Берлин дружно със брачната половинка си Брижит, предава Българска телеграфна агенция. 

 

Той отхвърли догатката, че връзките сред двете страни, постоянно описвани като " мотор на европейската политика ", буксуват, показва ДПА.

 

" Това не е правилно. Нашите връзки напредват ", съобщи Макрон. Той беседва с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер по време на Фестивала на демокрацията, отбелязващ 75-ата годишнина от влизането в действие на Конституцията на Федерална република Германия (23 май 1949 г.).

 

Френският държавен глава обърна внимание на обстоятелството, че въпреки и от време на време да има разлики в самостоятелни гледни точки във връзка с политиката, Берлин и Париж " най-после постоянно стигат до единодушие ".

 

" Ако Германия и Франция реализират единодушие, то в Европа има още доста какво да се желае ", означи той, като акцентира значимостта на идните сред 6 и 9 юни избори за Европейски парламент.

 

От фестивала Макрон се насочи към президентския замък " Белвю ", където бе посрещнат с военни почести и френския химн.

 

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер провежда държавен прием за Макрон в " Белвю " довечера, преди двамата президенти да отпътуват на следващия ден за източния град Дрезден, където Макрон ще произнесе тирада, а във вторник е планувано да бъдат в Мюнстер, в Западна Германия.

 

По-късно във вторник програмата планува среща сред Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и министри от двете страни край Берлин.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР