Испанската полиция съобщи днес, че е открила четири тона кокаин

...
Испанската полиция съобщи днес, че е открила четири тона кокаин
Коментари Харесай

Испанската полиция залови четири тона кокаин в чували с ориз от Парагвай

Испанската полиция заяви през днешния ден, че е разкрила четири тона кокаин в чували с ориз на пристанището на град Барселона, разбивайки незаконна мрежа, която е работила в Испания, Парагвай и Англия, съобщи Ройтерс.

Наркотрафикантите са опаковали кокаина на прахуляк в парагвайската столица Асунсион, скрили са пакетите в ориза, насипан в ръчно плетени чували, и са ги натоварили на кораби за Европа, се споделя в изказването на полицията.

Контейнерите са пристигнали на пристанището на Барселона по-рано тази година, само че пратката с кокаин е открита чак този месец, когато трафикантите са решили да ги реалокират, посочи испанската полиция.

При две интервенции в последните месеци управляващите в Парагвай и във Англия са иззели общо пет тона кокаин, пренасян от същата незаконна група, показва Ройтерс.

Три тона са конфискувани от парагвайската полиция, преди пратката да бъде натоварена за Белгия през октомври 2023 година

Двата тона във Англия са открити през март тази година в пристанището на Саутхамптън. Те са били адресирани до испанска компания в град Толедо, която е била обект на следствие.

Осем души са били задържани в Испания, а двама -–в Парагвай, се споделя още в изказването на полицията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР