Международната организация по миграция на ООН увеличи броя на загиналите

...
Международната организация по миграция на ООН увеличи броя на загиналите
Коментари Харесай

Над 670 души са загинали при свлачището в Папуа Нова Гвинея

Международната организация по миграция на Организация на обединените нации усили броя на починалите при солидното свлачище в Папуа Нова Гвинея на повече от 670 души, защото спасителите и травмираните родственици се отхвърлиха от вярата, че ще бъдат открити оживели, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Серхан Актопрак, началник на задачата на Агенцията на Организация на обединените нации по миграцията в южната част на Тихия океан, съобщи, че преразгледаният брой на починалите се основава на изчисленията на чиновниците на село Ямбали и провинция Енга, съгласно които свлачището в петък е погребало повече от 150 къщи. Предишната оценка беше за 60 къщи.

 

" Те пресмятат, че сега повече от 670 души (са) подземен ", сподели Актопрак пред Асошиейтед прес.

 

Местните управляващи в началото дефинираха броя на починалите в петък на 100 или повече души. До неделя бяха открити единствено пет тела и кракът на шеста жертва.

 

Днес избавителните екипи преместваха оживелите на по-безопасна земя, защото тоновете нестабилна земя и племенните войни, които са необятно публикувани в планинските региони на Папуа Нова Гвинея, застрашаваха избавителните старания.

 

Междувременно националното държавно управление обмисля дали би трябвало публично да изиска повече интернационална помощ.

 

Екипите са изгубили вяра да намерят оживели подземен и отломките на дълбочина от 6 до 8 метра.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР