Диригентът Франсоа-Ксавие Рот, ръководител на Оркестъра на Кьолнската опера и

...
Диригентът Франсоа-Ксавие Рот, ръководител на Оркестъра на Кьолнската опера и
Коментари Харесай

Френски диригент се оттегли от Кьолнската опера след скандал с неприлични телефонни съобщения

Диригентът Франсоа-Ксавие Рот, началник на Оркестъра на Кьолнската опера и на Оркестър Гюрцених в Германия, се отдръпна от поста си след публикация, в която е упрекнат в изпращане на телефонни известия със полов темперамент, оповестява Агенция Франс Прес.

 

Рот е и дълготраен гост-диригент на Лондонския симфоничен оркестър, предава Българска телеграфна агенция. 

 

В публикация, оповестена в сряда, френският язвителен седмичник „ Канар еншен " оповестява за свидетелствата на музиканти - единствено един от които е показал самоличността си - които са получили незабавни известия от маестрото, в които той сякаш показвал неприлични фотоси.

 

Вестникът не загатва за никакви тъжби. Потърсен от Агенция Франс Прес, юристът на господин Рот не бе открит незабавно.

 

Франсоа-Ксавие Рот „ реши да прекрати работата си с неотложен резултат, с цел да даде опция на Оркестър Гюрцених и Операта в Кьолн да изяснят и да се оправят със обстановката ", разгласи изпълнителният шеф на оркестъра Щефан Енглерт в изказване, изпратено до Агенция Франс Прес.

 

Оркестър Гюрцених приема „ информацията по отношение на Франсоа-Ксавие Рот и тематиката за половия тормоз доста съществено ", добави господин Енглерт.

 

След публикуването на публикацията в сатиричния седмичник Франсоа-Ксавие Рот, който трябваше да дирижира концерта на учредения от него оркестър Les Siеcles в Париж в сряда вечерта, е бил сменен незабавно от Адриен Перушон, заяви радиостанция „ Франс Мюзик ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР