Израелските сили убиха най-малко 35 палестинци при въздушни и наземни

...
Израелските сили убиха най-малко 35 палестинци при въздушни и наземни
Коментари Харесай

Израелските сили убиха 35 палестинци при боеве в Рафах и Джабалия

Израелските сили убиха минимум 35 палестинци при въздушни и наземни бомбардировки в линията Газа в последните часове, оповестиха здравни чиновници и медии на Хамас. Израелските танкове напреднаха в югоизточната част на южния град Рафах, насочиха се към западния квартал Йибна и продължиха да работят в три източни покрайнини, споделиха локални поданици, представени от Ройтерс.

" Израелските сили се пробват да се придвижат още на запад, те са на ръба на Йибна, който е гъсто обитаем. Все още не са нахлули там ", сподели неизвестен гражданин.

Местните оповестяват за детонации и черен пушек в регионите, където работи армията, като разказват нощта като " още една доста сложна ". Едновременните израелски офанзиви против северния и южния завършек на Газа този месец провокираха ново изселване на стотици хиляди палестинци и отрязаха главните пътища за доставки на помощ, повишавайки риска от апетит.
 Газа получи 569 тона филантропична помощ през краткотрайния пристан на Съединени американски щати
Газа получи 569 тона филантропична помощ през краткотрайния пристан на Съединени американски щати

Последните два дни обаче не е дошла помощ

Израел твърди, че офанзивата в Рафах е нужна, с цел да изкорени последните батальони бойци на Хамас, които се укриват там. Войските работят въз основа на " информация по отношение на терористични цели " в регионите " Бразил " и " Шабура ", полагайки старания да предотвратят пострадване на цивилни, заяви израелската войска. Палестинските поданици обаче отхвърлят навлизане в " Шабура ".

Израелската войска заяви, че войските са разкрили и унищожили редица терористични тунели и пускови установки в региона и са отстранили няколко терористи по време на близки боеве.

Според UNRWA, организацията на Организация на обединените нации в Газа, от началото на израелските офанзиви при започване на май, макар интернационалните апели за въздържаност.

Успоредно с това израелските сили ускориха и удариха близкия град Бейт Ханун , където се организират огромни интервенции. Израел твърди, че тези дейности са нужни, за да попречат на Хамас да се прегрупира . Израел към този момент беше оповестил тези региони са свободни от Хамас още преди месеци.

Военните оповестиха, че трима израелски бойци са били убити в боевете в сряд а, повишавайки броя на убитите бойци от началото на нахлуването в Газа на 20 октомври до 286.

Израел стартира офанзивата си против Газа след водена от Хамас офанзива на 7 октомври, при която бойци убиха 1200 души и заловиха повече от 250 заложници. Оттогава израелските набези в Газа са умъртвили повече от 35 000 души, като има съществени опасения, че още хиляди са заровени под руините, съгласно здравните управляващи в Газа.
 Военният кабинет на Израел продължава договарянията за освобождението на заложниците
Военният кабинет на Израел продължава договарянията за освобождението на заложниците

Египет не желае военно наличие на Тел Авив в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР