Предстои много тежък и сериозен анализ в партията на всички

...
Предстои много тежък и сериозен анализ в партията на всички
Коментари Харесай

Зафиров: Преврат в БСП няма

Предстои доста тежък и сериозен разбор в партията на всички процеси, които доведоха до загуба на 800 хиляди гласа в последните 7 години. Темата за отговорността стои на дневен ред. Никой не бяга от нея. Това съобщи пред БНР определеният за краткотраен ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

" Партията не може да спре да съществува. Тя има законно управление, което би трябвало да организира този цикъл отчетни избори и би трябвало да се направи тази смяна, които всички желаем. Мога да подсигурявам едно – че изборът ще бъде почтен. … Едно от първите неща, които ще инициира Изпълнителното бюро още тази седмица, е старт на доста динамичен, деен разговор с локалните структури ", увери той.

Зафиров призна, че резултатът от миналите избори е пагубен. Според него вината за тези тежки резултати не може да бъде вменявана на един човек. Промяна обаче би трябвало да има, безапелационен е той.

По думите му вчерашното съвещание на Пленума на Националния съвет на Българска социалистическа партия е било постоянно и свикано в резултат на решение на Изпълнителното бюро след подадената оставка от Корнелия Нинова като ръководител на партията. Заседанието не е свикано въз основата на подписки, преврати или каквото и да било, а на база на законно решение, безапелационен бе Зафиров.

" Преврат няма. Има подадена оставка от ръководителя. Оттам нататък нашата процедура е ясна – събира се Пленумът и избира краткотраен представляващ, който да организира цикъла от избори в партията, да провежда и организира обичайния събор на Бузлуджа и да приключим с конгреса през ноември. Няма нищо неразбираемо в тази процедура и нищо по-различно от програмата, по която сме вървели и преди оставката на Нинова ".

Той се надява традиционният събор да се трансформира в събор на помиряването, на подадената ръка и на новата вяра. Повече по този начин не можем да продължаваме, безапелационен бе Зафиров и разгласи, че стартират развой на консолидация на лявото политическо пространство. " Очакваме на Бузлуджа всички леви партии и придвижвания на лявомислещи хора ".

Няма да се привиква изключително съвещание на Конгреса, уточни Атанас Зафиров. По думите му и никой няма желание да анулира директния избор в партията. На пленума няма налагани санкции, добави още той и означи и решението на пленума, съгласно което няма да се поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ и Движение за права и свободи. По думите му партията може да поддържа само експертно държавно управление. 

Временният ръководител на Българска социалистическа партия подсети, че Българска социалистическа партия е доста подредена партия, която постоянно е вървяла по ясни правила. Според него " изговореното в последните дни не са в полза на Българска социалистическа партия ".

А по случая с Калоян Методиев, Атанас Зафиров сподели, че ако той не се съобрази с апела да се откаже от депутатското си място, Българска социалистическа партия ще извърши решението на Националния съвет и той няма да бъде член на парламентарната група.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР