Израелска правозащитна организация съди две момичета от Нова Зеландия, задето

...
Израелска правозащитна организация съди две момичета от Нова Зеландия, задето
Коментари Харесай

Израелска организация съди новозеландки, призовали за бойкот на еврейската държава

Израелска правозащитна организация съди две девойки от Нова Зеландия, задето по техен апел певица е бойкотирала еврейската страна и е отменила концерта си там.

Израелският юридически център ( " Шурат ХаДин " ) желае 13 000 $ обезщетение от Жустин Сакс и Надя Абу-Шанаб. Миналата година те са написали отворено писмо от певицата Лорд, в което са поискали тя да се причисли към " артистичния протест на Израел ". Лорд е дала отговор в " Туитър " с " Взимам си записка! Говоря с доста хора за това и премислям всички благоприятни условия. Благодаря, че ме образовахте, аз също изучавам от самото начало " и няколко дни по-късно е отменила планувания си за юни 2018 година концерт, написа в. " Таймс ъф Израел ".

Според " Шурат ХаДин " новозеландките – еврейка и палестинка надлежно – са знаели, че това може да последва от писмото им и могат да дават отговор през закона. Правозащитната организация се базира на закон от 2011 година, който разрешава цивилен искове против хора, поискали Израел да бъде бойкотиран. Тя е подала желае си от името на трима израелски жители, които са щели да идат на концерта.

" С това дело опитваме да предизвикаме същински последици за хората, които изборно атакуват Израел и желаят неправдив и противозаконен протест против еврейската страна ", разяснява шефът на " Шурат ХаДин " Нитсана Даршан-Лайтнер. " Те би трябвало да компенсират израелските жители за моралните и прочувствени вреди и обидата, породена от дискриминативните им дейности. "

Макар че ищците са получили назад парите за билетите си, съгласно Даршан-Лайтнер те са потърпевши поради " упованията си да видят обичания си музикант и голямото отчаяние след анулацията на концерта ".

Въпросният закон е една от ограниченията на Израел против интернационалното придвижване за протест. Поддръжниците на тази самодейност настояват, че това е ненасилствен прийом за отбрана на палестинската идея.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР