Израел трябва да осигури сигурността в ивицата Газа за неопределен

...
Израел трябва да осигури сигурността в ивицата Газа за неопределен
Коментари Харесай

Израел иска да окупира Газа, призна Нетаняху

Израел би трябвало да обезпечи сигурността в линията Газа за „ неустановен интервал “ след края на военните дейности. Това мнение изрази министър председателят Бенямин Нетаняху в изявление за американския ефирен канал ABC News.

Водещият попита Нетаняху кой би трябвало да ръководи линията Газа след края на войната. „ Мисля, че Израел за неустановен интервал от време ще носи цялостната отговорност за сигурността [в региона], тъй като видяхме какво се случва, когато ние не го вършим. Когато не сме виновни за сигурността, всичко, което имаме, е скок на терора на Хамас в мащаб, който в никакъв случай не бихме могли да си представим “, сподели Нетаняху.

Нетаняху също по този начин отхвърли концепцията за преустановяване на огъня в линията Газа, до момента в който не бъдат освободени всички заложници, взети от Хамас. В същото време той разреши оповестяването на „ тактически паузи “.

Премиерът означи, че Израел към този момент ги е оповестил, с цел да разрешат прекосяването на филантропични доставки или да изведат хора. Според него общото преустановяване на огъня би попречило на напъните на Израел да освободи заложниците. В средата на октомври президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че групировката Хамас би трябвало да бъде изцяло унищожена. В същото време той означи, че израелската окупация на линията Газа би била огромна неточност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР