Специализирана полицейска операция е проведена в София и Ихтиман за

...
Специализирана полицейска операция е проведена в София и Ихтиман за
Коментари Харесай

ГДБОП спря измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори



Специализирана полицейска интервенция е извършена в София и Ихтиман за откриване на длъжностно заграбване в огромни размери. Тя е извършена от чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) на 17 май, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Акцията, осъществена взаимно със чиновници на Окръжния следствен отдел при Софийска окръжна прокуратура, е осъществена под надзора на Районна прокуратура - Елин Пелин. Установено е в хода на оперативно-издирвателната активност и в процеса на следствието, че трима представители на телекомуникационна компания са съставяли неистинен или са подправяли съществуващи документи сред комерсиалното сдружение и неговите клиенти. Това са контракти за лизинг и за мобилни услуги, спомагателни съглашения и приложения към тях и други.

В продължение на две години те са работили в съучастничество и са присвоили огромен брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвиняване. Иззето е огромно количество разнообразни типове смарт устройства - мобилни телефони, таблети, преносими компютри, слушалки по време на претършуване в жилища, пространства и моторни транспортни средства, употребявани от тримата, както и при осъществени персонални обиски, прибавиха от Министерство на вътрешните работи.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно заграбване посредством превръщане на документи и потреблението им през нескончаем интервал от време.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР