Недоволството на бранша на шофьорите на таксита в София започна

...
Недоволството на бранша на шофьорите на таксита в София започна
Коментари Харесай

Таксиджиите в София започват протест

Недоволството на сектора на водачите на таксита в София стартира предходната седмица с автошествие, само че от през днешния ден митингът им става неопределен и ще обхване всички 131-а таксиметрови стоянки на територията на столицата. Всяка такси стоянка в София може да бъде блокирана за неопределен срок, във всеки един миг.

Причината е, че кметът Васил Терзиев не е дал отговор на настояванията им нито за среща, нито за връщане на закритите таксиметрови стоянки по бул. „ Патриарх Евтимий “. От браншовия профсъюз обясниха, че в символ на митинг ще бъдат върнати всички отстранени табели на стоянки, а такситата ще могат да стопират на всяка от тези местоположения, даже и да са отстранени от кметството.


От Общината обясниха, че среща с таксиметровия отрасъл към този момент е имало и на нея се е стигнало до съгласие.

„ По време на срещата им споделих, че техните претенции към този момент се извършват. Казах им да ни дадат 2 месеца, тъй като това лишава време и в случай че не сме подготвени за това време, да стачкуват. Те не ни дадоха и 2 часа ”, сподели Борис Бонев.

Срещата се е състояла, само че не с Националния таксиметров профсъюз, а със „ Съюз Такси “, оповестява Нова. По време на срещата се е разговаряло за увеличение на броя на стоянките, обозначаването им със знаци, санкции за паркиране на място за такси, както и работна група с представители на общината, таксиметровия отрасъл и Министерство на вътрешните работи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР