Нова мода отбелязва изпращането на абитуриентите тази година. Вместо да

...
Нова мода отбелязва изпращането на абитуриентите тази година. Вместо да
Коментари Харесай

НОВА МОДА на абитуриентските балове - пращаме родата в стаи за гости!

Нова мода отбелязва изпращането на зрелостниците тази година. Вместо да канят роднините вкъщи и да им прислужват, родителите на зрелостниците ги пращат в стаи за посетители.

Големите празненства, които събираха цели семейства, към този момент са в предишното. Но изключително отвън София всеобща процедура е да се наемат къщи и стаи за посетители, като в този случай разноските се поемат от родителите на зрелостниците, само че те нямат ангажимент за изхранването на околните, с които се виждат единствено по сватби и кръщенета.

Гвоздеят на програмата е празненството в особено зает за задачата ресторант, след което роднините се разотиват по местата, които са им избрани за нощувка, а щастливите уредници се прибират и подвигат изтощени от тракане на хора крайници, вместо да сменят чаршафи и да редят матраци по пода, с цел да подслонят всички родственици, които няма къде да отседнат и са пристигнали особено за мотива.

Нелегално

Проверка на „ Телеграф “ откри, че във Велико Търново и Пловдив тази процедура е доста по-евтина, в сравнение с в Казанлък и Стара Загора, където за сметка на това е доста по-разпространена. Срещу 30 лв. на нощувка се оферират кревати в самия център на Казанлък. Според осведомени обаче те не се афишират като къщи за посетители и надлежно не се вършат регистрации на почиващите.

Такива спонтанни хотелски стаи се разполагат в някогашни магазини, каквито се нароиха изключително след ковида. Опразнените дюкяни са аранжирани с мушкато в сутерена и по нищо не се схваща, че вечерно време там може да подремне посетител на града. В сезона на баловете обаче пространствата се пълнят, защото за тях знаят в близките блокове и се възползват от евтината и доста по-удобна опция на слугуването и обезпечаването на развлекателна стратегия през целия ден за роднините. Собственици на такива пространства разясниха импровизирано пред „ Телеграф “, че не ги афишират като хостели или къщи за посетители, тъй като визитите в тях не са регулярни, а на правилото „ Ден година храни “. Според информация на „ Телеграф “ има и по-предприемчиви, които са се свързали с уредници на сватбени тържества, като по този метод си обезпечават нелоши приходи, и то целогодишно.

Икономия

Този вид се оказва и доста по-икономичен, защото домакинята не се върти край печката непрекъснато, а отдава цялата си сила на организацията на бала. В заведенията за хранене тази година също е общопризнат всеобщо по-евтин вид, като на гостите се предлага шведска маса или авансово декларирано меню, а алкохолът е стеснен до поставените бутилки на масата, без гостите да могат да си поръчват в допълнение отлежало уиски и да товарят сметката.

Родители на зрелостници се оплакаха пред „ Телеграф “ от кетъринг сетовете, които всеобщо се оферират сякаш на промоция в сезона на баловете. Оказва се, че хапките в сет за 96 лева са като за празненство в детска градина или за помен и не могат да заситят въобще гостите.

1214 броят до 12 в Стара Загора

Старозагорските гимназии ще изпратят 1214 възпитаници, които ще честват обичайно завършването на своето приблизително обучение от 23 до 31 май. Това заяви пред Българска телеграфна агенция заместник-кметът на община Стара Загора. Това е с двама зрелостници по-малко спрямо м.г., когато завършващите бяха 1216.

От 23 до 26 май музика ще озвучи центъра на града, където обичайно се събират зрелостниците. Ще бъдат построени тематични фотокътове, където зрелостниците ще могат да запечатат своя празник.

Всички завършващи ще получат и специфичен привет от кмета Живко Тодоров. „ Зад огромните победи се крият изострен разум, дарба и упоритост. Вярвам, че знанията и уменията, насъбрани в обичаното учебно заведение, ще бъдат Вашият трамплин към върховете на живота. Бъдете смели, мечтайте с обсег, вярвайте в себе си и триумфите няма да закъснеят ", пожелава той на зрелостниците.

В Бургас ги изпращат с духов оркестър

Тази година Бургас ще изпрати рекорден брой от близо 2200 зрелостници с огромно шествие, ден преди празничния 24 май. Парадът на зрелостниците ще е на 23 май и ще бъде предвождан от представителния Бургаски духов оркестър. „ За първа година ще организираме шествие на бургаските зрелостници.

С него желаеме да дадем опция на младежите и техните фамилии също да вземат участие в общоградските празнувания по случай 24 май, които те пропущат поради абитуриентските балове в същия ден “, написа в персоналната си фейсбук страница кметът на града Димитър Николов.

Зрелостниците ще преминат от улица " Александровска " през ул. " Богориди " до културен център " Морско кaзино ", където ще вземат участие в обща фотография с кмета на Бургас, която ще запечата тържествения миг. Приветствието към тях пък ще бъде издигнато във въздуха от парапланеристи./Телеграф.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР