Износът на зърно е жизненоважно за Украйна и световната продоволствена

...
Износът на зърно е жизненоважно за Украйна и световната продоволствена
Коментари Харесай

Руслан Трад: Русия нарочно ескалира ситуацията в Черно море

„ Износът на зърно е жизненоважно за Украйна и международната продоволствена сигурност. Самите страни, които одобряват зърното на своя територия, печелят от такси за пренос. В Словакия и Полша предстоят избори и се показва зърното от Украйна като по-евтино и рисково за локалните ферми. Като политическа и икономическа обстановка тази заплаха няма действителни измерения ", разяснява пред Euronews Bulgaria интернационалният анализатор Руслан Трад.

„ Дори цените на избрани артикули ще поевтинеят “, добави той.

По думите му износът на зърно е и метод Украйна да финансира разноските си за защита.

„ Румъния даже ще усилва преноса, от една страна поради таксите, които ще получава, а от друга, тъй като по този метод се поддържа Украйна “, разяснява още специалистът.

Тази провокация на Русия в Черно море може да продължава доста време, което значи блокирането на икономическата зона на България, Румъния и частично Турция. Руският флот може да остане там, докато си изиска. Тези учения не бяха оповестени авансово. Очевидно е че се изпраща сигнал до НАТО.

Според анализатора Русия счита Черно море за своя зона за въздействие.

„ Там ползите ѝ се сблъскват и с Турция, и с НАТО. Ескалацията е забележима, само че тя няма да докара до боен спор, не и на този стадий. Русия не би пресякла тази граница “, предвижда Трад.

„ Вече близо месец не престават митингите в Южна Сирия, освен в регионите, обитаеми с етнорелигиозното малцинство друзи. Режимът на Асад не се оправя с ръководството на стопанската система. Русия има сериозен проблем със своето въздействие. Вчера беше открит огън против протестиращите в Суейда.

Различното в този момент по отношение на 2011 година е точно митингът на малцинството на друзите, тъй като една от опорните точки на Асад пред света беше, че пази малцинствата в Сирия. Очевидно това не се случва и тези хора са все по-яростни в настояванията си.
„ Първоначално започнаха с стопански претенции преди 20-25 дни. Вече намерено приказват против президента “, акцентира Трад.

По думите му един от проблемите на режима в Сирия е това, че Русия е заета в този момент с Украйна. Трад означи, че съветски кораби с крадено украинско зърно отпътуват за Сирия.

Според анализатора съветската намеса в Сирия е била самобитна подготовка за нашествието в Украйна.

„ Това, което беше употребено като оръжие в Сирия, по-късно Русия го употребява в Украйна “, сподели Трад.

„ Властите в Нидерландия и Австрия е извънредно време да излязат от предизборната акция. Може да не е до края на тази година, само че България скоро ще влезе в Шенгенското пространство “, предвижда специалистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР