Изминалата година не беше най-добра за кариерата на Кристиано Роналдо.

...
Изминалата година не беше най-добра за кариерата на Кристиано Роналдо.
Коментари Харесай

Роналдо се размина с титлата Футболист №1 на Азия

Изминалата година не беше най-хубава за кариерата на Кристиано Роналдо. Суперзвездата на Ал – Насър, остана на трето място в анкетата за Футболист №1 на Азия за календарната 2023-та година.

В класацията вземат участие както футболисти от азиатски страни, по този начин и играчи, които са част от азиатски клубове. Това разреши на португалеца да бъде измежду номинираните за премията. Роналдо обаче остана на трето място с 17,06% от гласовете, като пред него се подредиха звездите на Южна Корея Хюн-мин Сон (22,90%) и Ким-мин Жае (19,54%). Португалецът беше считан за главен любимец против перлата на Тотнъм. Причина за прогнозите беше точно това, че Роналдо завоюва наградата за голмайстор на Саудитската професионална лига. Това обаче се оказва прекомерно незадоволително за наградата.

Звездата на Тотнъм печели премията за Футболист №1 на Азия за 7-и следващ и общо 9-и път в своята кариера, като през календарната 2023 година вкара 27 гола за „ шпорите “ и Южна Корея. Сон бива побеждаван в тази конкуренция едав 2 пъти. През 2013-та година от Кейсуке Хонда и през 2016-та година от Шинджи Оказаки. Той стори немислимото и съумя да завоюва Висшата лига с Лестър Сити.

Южнокорейският футболист се показва много мощно във Висшата лига, като досега има 12 гола и 5 асистенции, които му отрежда 3-то място във краткотрайното класиране.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР